Nieuws

Organisator voetbalkampen in clinch met Feyenoord

on

Curtis Martels, tot vorig jaar de organisator van de Feyenoord- voetbalkampen, heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen de voltallige directie van de voetbalorganisatie.

De aangifte, zo stelt Martels in zijn schriftelijke verklaring, ‘is vooral gebaseerd op smaadbrieven die de clubleiding zelf in omloop bracht’.
Martels leidde de voetbalkampen onder de naam Feyenoord Soccer Schools en had daartoe een licentieovereenkomst met de Rotterdamse club afgesloten om tegen betaling de merknaam Feyenoord te mogen voeren.
De voetbalfanaat uit Berkel en Rodenrijs raakte in conflict met de club omdat hij zijn financiële verplichtingen niet nakwam. Het was voor Feyenoord aanleiding de samenwerking te beëindigen.

Nadat Martels volgens de club bleef weigeren een schuld van meer dan 50.000 euro te betalen, werd zijn faillissement aangevraagd. Hij werd uiteindelijk onder curatele gesteld.
Op sociale media en internet meldt Martels ondertussen nog altijd een samenwerkingsverband met Feyenoord te hebben. ,,Onjuist, pertinent onjuist,” zegt een woordvoerder namens de directie.

De Feyenoordleiding verklaarde daarop zich ‘moreel verplicht’ te voelen haar partners per brief te waarschuwen voor het eventueel in zee gaan met Martels omdat hij – zo luidde de tekst – ‘richting Feyenoord en onze partners niet betrouwbaar is gebleken’.
‘Een lastercampagne’ stelt Martels, die daarom aangifte heeft gedaan. De politie bevestigt dat, maar of er door het Openbaar Ministerie (OM) een zaak van wordt gemaakt, is nog niet duidelijk.

Feyenoord is onderhand helemaal klaar met Martels en de aantijgingen tegen de club die her en der door hem zijn verspreid. ,,Rekeningen werden niet betaald en supporters van ons, onder wie jonge kinderen, zijn door hem gedupeerd doordat kampen of clinics bij lange na niet op het niveau waren van wat er was beloofd. Het faillissement is uitgesproken en de heer Martels heeft er geen beroep tegen aangetekend, waarmee het onherroepelijk is. Meneer is daar kennelijk ontevreden over en slaat nu buitengewoon wild om zich heen.”
Martels voelt zich vooral slachtoffer. ‘Het faillissement is voor de clubleiding niet genoeg’, klaagt hij zijn nood in zijn verklaring. ‘Ze acht het van belang dat ik zo veel mogelijk publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld. De club stuurt brieven aan organisaties en instanties om mij persoonlijk in diskrediet te brengen.’

Feyenoord zegt een tegenaangifte in voorbereiding te hebben. ,,In elk geval van poging tot chantage. Verder gaan we publiekelijk niet in op de halve of hele onwaarheden die meneer nu wenst te verspreiden.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login