Nieuws

Oranje wint in De Kuip met 1-0 van Ghana

on

Het Nederlands elftal heeft zaterdag de voorlaatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK in Brazilië gewonnen. Een vroeg doelpunt van aanvoerder en ex-Feyenoorder Robin van Persie volstond in een uitverkochte Kuip voor een overwinning (1-0) op Ghana, dat komende maand eveneens van de partij is op het wereldkampioenschap. Voor Oranje was het de eerste overwinning in het jaar 2014.

Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi hadden een basisplaats toebedeeld gekregen van bondscoach Louis van Gaal. De drie Feyenoorders, die tot de definitieve WK-selectie behoren, speelden de volledige wedstrijd. Dat gold ook voor de oud-Feyenoorders Ron Vlaar en Jonathan de Guzman, terwijl doelpuntenmaker Van Persie een kwartier voor tijd werd gewisseld. Terence Kongolo en Jordy Clasie, beiden ook zeker van het WK, kwamen niet in actie.

Voordat de selectie van het Nederlands elftal op 5 juni afreist naar Brazilie, speelt de ploeg nog één oefenwedstrijd, waarin Wales de tegenstander is. Dat duel wordt op woensdag 4 juni gespeeld in de Amsterdam Arena.

Bron: Feyenoord.nl

20140531-224336-81816422.jpg

You must be logged in to post a comment Login