Nieuws

Opvolger van Clasie dient zich aan

on

Bij Feyenoord lijkt er na Jordy Clasie weer een controlerende middenvelder op het punt van doorbreken te staan. Bart Nieuwkoop werd door trainer Fred Rutten meegenomen op trainingskamp naar Qatar en maakt een sterke indruk.

De achttienjarige Nieuwkoop is aanvoerder van Feyenoord A1 en geldt als een echte leider. Het talent kreeg afgelopen zondag na de 2-1 oefenzege op FC Emmen pas te horen dat hij mee mocht reizen met het eerste. “Een dag eerder mocht ik opeens meetrainen met de selectie. Op zondagmorgen trainden we nog een keer en in de middag maakte ik mijn debuut in De Kuip in het eerste elftal. Daarna hoorde ik dat ik de volgende dag met mijn paspoort en spullen moest klaarstaan om naar Dubai te vliegen”, vertelt hij vol trots.

“Ik heb Gaston Taument, Cor Adriaanse en Roy Makaay achter elkaar gekregen als trainers. Ik heb enorme stappen kunnen maken. In drie seizoenen is mijn ontwikkeling nog harder gegaan dan ik zelf voor mogelijk hield. Toch ben ik er nog lang niet. Maar het helpt wel om met deze spelers nu te trainen en te spelen. Het niveau van Feyenoord 1 ligt heel hoog”, vervolgt de jongeling in gesprek met De Telegraaf.

Nieuwkoop genoot met volle teugen van zijn officieuze debuut in het eerste tegen FC Emmen. “Tegen Emmen speelde ik mijn eerste minuten in De Kuip. Ik zit al weer jaren bij Feyenoord, maar ik had nog nooit in het stadion gevoetbald. Met de A1 mocht ik op de open dag alleen een half uurtje meedoen bij een demonstratietraining.”

De Zeeuw zag andere talenten als Rick Karsdorp en Wessel Dammers dit seizoen al in het eerste elftal debuteren. “Dat moment is nog ver weg voor mij. Maar het feit dat jonge spelers hier een kans krijgen is de allergrootste motivatie als je op Varkenoord in de opleiding zit. Ik heb mijn HAVO-diploma gehaald en richt me nu helemaal op een voetbalcarrière. Kijk nu zelf, dit is toch hartstikke mooi. Ik zit zomaar in Dubai. Of ik mijn zwembroek bij me heb? Wat dacht u zelf?”

Bron: Soccernews.nl

IMG_9128.JPG

You must be logged in to post a comment Login