Nieuws

OPROEP DE JONG: ‘UITSLUITEND OP ECHT GRAS VOETBALLEN’

on

Jan de Jong heeft tijdens zijn nieuwjaarsspeech een oproep gedaan aan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De algemeen directeur van Feyenoord wil dat de bond een einde maakt aan het spelen op kunstgras in het Nederlandse voetbal.

Kunstgrasdiscussie

‘Feyenoord zou heel graag zien dat de KNVB haar reserves niet aanwendt voor bijvoorbeeld een video-referee bij alle wedstrijden, maar deze eerst gebruikt om de kunstgrasdiscussie op te lossen. First things first! Wij geloven dat voetbal uitsluitend op echt gras gespeeld moet worden. Laten we dat eerst voor elkaar krijgen, de videoref komt later wel. ’ sprak De Jong tijdens zijn eerste nieuwjaarsspeech als algemeen directeur van de club.

Voorvechter van natuurgras

Feyenoord is altijd een voorvechter geweest van voetballen op natuurgras. Al vier seizoenen op rij is de grasmat van De Kuip verkozen tot de beste van de Eredivisie, terwijl het veld ook nu weer bovenaan staat in deze door de Vereniging van Contractspelers (VVCS) georganiseerde verkiezing.

In de Eredivisie spelen momenteel zeven van de achttien clubs op kunstgras. In de Jupiler League heeft het merendeel van de clubs kunstgras in het stadion liggen.

Lees de volledige nieuwjaarsspeech

De volledige nieuwjaarsspeech van Jan de Jong is hier terug te lezen. De Jong ging in zijn speech onder meer in op de extra belastingmaatregelen (de zogenoemde ‘Bos-tax’) en het vechten voor de positie van Nederland in het Europese voetbal. Uiteraard keek de algemeen directeur ook terug op het voor Feyenoord zo goed verlopen jaar 2017, maar vooral ook vooruit naar de ontwikkelingen en uitdagingen voor 2018 en de jaren daarna.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login