Nieuws

Oproep club: Spelers alleen positief steunen

on

Feyenoord schaart zich volledig achter de woorden van Lex Immers, die supporters heeft gevraagd hem niet nogmaals toe te zingen met teksten die kwetsend zijn voor andere mensen. Net als de speler neemt de club dan ook zeer nadrukkelijk afstand van de zin ‘Lexie gaat op Jodenjacht’.

De bewuste zin werd afgelopen zaterdag meermalen kortstondig gezongen door een deel van de fanatieke achterban. Deze wilde daarmee aangeven dat de speler binnenkort in de Klassieker tegen Ajax van beslissende waarde zal zijn. Zoals bekend hanteert een deel van de achterban van de aartsrivaal uit Amsterdam joden als geuzennaam. Desondanks en uiteraard gezien de enorme sentimenten die een dergelijke zin bij vele mensen oproept, hopen we dat een ieder zich realiseert dat dit niet kan, zo laten technisch directeur Martin van Geel en trainer Ronald Koeman weten.

De club is blij dat de speler die afgelopen zomer de overstap maakte naar Feyenoord zo snel door de supporters in de armen is gesloten, maar neemt net als Lex Immers zelf dus klip en klaar afstand van de bewoordingen waarmee hij werd toegezongen. De speler wist het na zijn hattrick in de met 5-1 gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag al op een juiste manier te verwoorden. ‘Natuurlijk neem ik afstand van deze teksten’, reageerde hij toen desgevraagd.

Technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Ronald Koeman sluiten zich aan bij woorden van de aanvallende middenvelder. ‘We vragen de supporters ons positief te steunen en niet door negatieve en/ of kwetsende uitingen aan het adres van de tegenstander. Beladen uitlatingen zoals die waar we het nu over hebben, zijn natuurlijk helemaal ontoelaatbaar. We hopen dan ook van harte dat de supporters een andere, puur positieve manier verzinnen om Lex te steunen.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply