Nieuws

Opnieuw fikse straffen voor Feyenoordsupporters

on

De rechter in Italië heeft opnieuw fikse straffen uitgedeeld aan Feyenoordsupporters die betrokken waren bij rellen in de stad. Drie relschoppers kregen een celstraf van zestien maanden.

Zes anderen kregen acht maanden cel, twee relschoppers troffen een schikking en kregen daardoor een boete van 40.000 euro. Eerder vandaag troffen acht andere supporters ook al een schikking. Zij hadden zes maanden cel gekregen, maar moeten in plaats daarvan nu een boete betalen van 45.000 euro.

Verwoeste stad’
De burgemeester van Rome, Ignazio Marino, is furieus na de rellen van vanmiddag. Hij noemt de stad ‘verwoest.’

,,Ik neem contact op met de ambassadeur. Hier stopt het niet. Ik eis verklaringen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de orde en veiligheid in deze stad”, laat Marino weten op Twitter.

Volgens de burgemeester is er schade aan de onlangs gerestaureerde Fontana della Barcaccia, de wereldberoemde fontein van Bernini. ,,Een onacceptable daad. Wij gaan de herstelwerkzaamheden niet betalen!”

Rellen
De Italiaanse politie heeft vanmiddag de Spaanse Trappen in Rome ontruimd. Meerdere relschoppende Feyenoord-fans werden opgepakt. De Italiaanse ME greep hardhandig in. Volgens AD-verslaggever Adrianne de Koning is de situatie in de Italiaanse hoofdstad ‘heel heftig’.

Volgens De Koning lagen zeker tien jongens op de grond. De politie wilde de fans vermoedelijk weghebben bij de Spaanse Trappen en richting de bussen naar het stadion te dwingen. ,,Ze begonnen plotseling te rennen. Ik kon geen kant op.”

,,Veel fans zijn woedend door de reactie van de politie. Ze werden in een straat gedreven die steil omhoog liep, waardoor de supporters niet sneller konden doorlopen. De politie is toen op de groep gaan inslaan, waarop een reactie volgde van de fans die met vuurwerk en flessen gooiden.”

Rustig
Diverse berichten uit Italië melden dat veel supporters rustig naar het stadion zijn gegaan. Inmiddels zijn de eerste fans in het uitvak van Stadio Olimpico aangekomen.

De supporters die bij de Spaanse Trappen waren worden richting de bussen gestuurd door de politie. ,,Zijstraten zijn afgesloten, waardoor je maar één kant op kan”, aldus De Koning.

Bij de opstapplaats van de bussen die naar het stadion gaan is een grote groep supporters verzameld. Het is de vraag of alle supporters op tijd in het Stadio Olympico kunnen zijn voor de wedstrijd die om 19.00 uur begint.

Boete
Eerder vanmiddag werden de eerste relschoppers van de 33 Feyenoord-supporters die gisteren zijn opgepakt in Rome zijn veroordeeld. De acht supporters kregen een boete opgelegd van 45.000 euro. Ze zouden al op het vliegtuig richting Nederland zitten.

De straffen zouden zijn opgelegd voor vandalisme van historische monumenten, zoals wildplassen. De relschoppers zijn onder politiebegeleiding naar het vliegveld gebracht.

Volgens De Koning zouden de torenhoge boetes gebruikt worden om de overige Feyenoord-fans angst aan te jagen. Er zijn 5000 supporters in Rome om het uitduel bij te wonen.

De supporters werden gisteren gearresteerd nadat er rellen uitbraken op het Campo dei Fiori. Er werden flessen naar de politie gegooid. De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport spreekt van pure barbarij.

Vanavond wordt de wedstrijd in de Europa League gespeeld tussen AS Roma en Feyenoord. De politie heeft 1300 man op de been gebracht.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login