Nieuws

Ook Eredivisie Onder 19 wordt niet meer uitgespeeld

on

De Eredivisie O19 voorjaar competitie wordt dit seizoen niet meer uitgespeeld. Besloten is dat het seizoen 2019/’20 ook geen kampioen krijgt. Het ticket voor de UEFA Youth League (UYL) in de zogenaamde “domestic champions path” gaat naar de nummer 1 in de huidige stand en dat is AZ O19.

Mocht het 1e elftal van AZ echter via de voorronde de groepsfase van de UEFA Champions League (UCL) bereiken, zal AZ O19 gaan uitkomen in de groepsfase van de UYL. Het is dan voor de KNVB niet meer toegestaan om een vervanger voor de plek in de “domestic champions path” aan te wijzen. Enkel als het 1e elftal van Ajax zich ook plaatst voor de groepsfase van de UCL zal Ajax O19 eveneens mogen gaan uitkomen in de groepsfase van de UYL.

De competitie voor O19 teams in de huidige vorm gaat verdwijnen. In plaats hiervan wordt in het seizoen 2020/’21 gestart met een Onder 21 competitie. De indeling hiervoor wordt bepaald door de afdeling wedstrijdorganisatie van de KNVB, als hier duidelijkheid over is wordt dit gecommuniceerd.

Bron: KNVB.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login