Nieuws

Onzekerheid bij Karsdorp: ‘AS Roma informeerde niet naar me’

on

De NOS ging met Rick Karsdorp in gesprek om het met hem te hebben over zijn toekomst en terug te blikken op het afgelopen seizoen.

Karsdorp had zichzelf als doel gesteld om zo’n veertig wedstrijden voor Feyenoord te spelen en het plezier in het spelletje terug te krijgen. Karsdorp kwam mede door blessures niet verder dan vijftien wedstrijden. Het plezier heeft de 25-jarige Karsdorp wél teruggekregen. Rick heeft naar eigen zeggen veel salaris ingeleverd om bij Feyenoord te spelen: “Maar om dit nou nog een jaar te doen, dat is zo’n groot verschil.”

Zijn huidige werkgever AS Roma heeft tijdens de verhuurperiode nooit bij Karsdorp geïnformeerd over hoe het met hem gaat. Opvallend; want Karsdorp werd drie jaar geleden voor maar liefst veertien miljoen euro gehad. Volgens de verdediger kan dit een signaal zijn, dat ze er klaar mee zijn. Het liefst zou Rick teruggaan naar de Serie A en daar vol voor zijn kansen gaan.

Het contract van de blonde verdediger loopt nog twee seizoenen door. De Romeinen willen uiteraard graag nog wat van hun investering terugzien.

NOS verslaggever Bert Maalderink blikt nog even terug op de beginperiode van het vorig seizoen. De eerste maanden na de terugkeer verliepen allesbehalve prettig. De ploeg draaide niet, trainer Jaap Stam stapte op. Karsdorp was geen schim van de speler die hij vroeger was, met als dieptepunt het moment dat supporters zijn familie bedreigden.

Maar wat die mensen niet weten, is de pijn die Karsdorp tijdens wedstrijden moest verbijten. Daarom besloot hij in december onder het mes te gaan. “Goed dat ik aan die lies ben geopereerd. Daar liep ik al jaren mee. Sindsdien ben ik niet meer geblesseerd geweest.” Gevolg was wel dat hij zijn basisplaats kwijt was, net toen het elftal ging draaien onder leiding van Dick Advocaat.

Waar Karsdorp komend seizoen zal spelen blijft onduidelijk. Vanuit Rome is het nog altijd stil gebleven. Bij Feyenoord geldt Geertruida als een grote belofte, Bart Nieuwkoop keerde terug van zijn verhuurperiode aan Willem II. Karsdorp: “Dan loop je die jongens in de weg als je weer een jaar gehuurd wordt. Ik denk dat Feyenoord ook met de toekomst bezig is.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login