Nieuws

Onrust in coalitie Rotterdam om stadionplan

on

De coalitiepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad hebben kritisch gereageerd op het besluit van D66 om niet in te stemmen met het nieuwe stadion voor Feyenoord. Het CDA sprak over ”een lastige partner” met ”besluitangst”.
Ook raadsleden van andere coalitiepartijen reageerden boos. Door het besluit van D66 is het onzeker of nog een raadsmeerderheid is te vinden voor de bouw van het nieuwe stadion. De coalitie moet steun zoeken bij andere partijen. Leefbaar Rotterdam beraadt zich daar woensdag over.
Het is nog de vraag wat het besluit van D66 betekent voor de stabiliteit van de coalitie. Volgens PvdA-raadslid Tom Harreman heeft D66 ”de deur dichtgehouden” voor gezamenlijk overleg over de Kuip. Harreman: ”Of het gevolgen heeft voor de coalitie, laat ik aan onze fractievoorzitter over.”
Ook VVD-fractievoorzitter Maarten van de Donk is teleurgesteld in D66, dat de financiële risico’s van het stadionplan te groot vond. Volgens de VVD-leider gaan partijen in een coalitie ”anders met elkaar om dan D66 nu doet”. De liberalen zeggen niet gediend te zijn ”van dit soort trucs”.
Ondanks de ophef beslist de raad donderdag over het stadionplan. Volgens CDA-fractievoorzitter Wubbo Tempel is uitstel niet in het belang van de stad: ”op een gegeven moment moet je een besluit nemen. Anders ligt dit dossier over twee of vijf jaar weer op tafel.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login