Nieuws

Onduidelijkheid over gevolgen korte vakantie Senesi

on

Gisteren werd bekend dat Marcos Senesi tijdens de feestdagen naar zijn geboorteland Argentinië is afgereisd om kerst en oud & nieuw met zijn familie door te brengen. Volgens de regels van de RIVM zou de verdediger van Feyenoord nu tien dagen in quarantaine moeten, waardoor Senesi de eerste twee wedstrijden van 2021 zou moeten missen.

Het Algemeen Dagblad laat weten dat Feyenoord zich van geen kwaad bewust is: Casper van Eijck geeft aan dat Senesi, Luis Sinisterra en Lucas Pratto niet in thuisquarantaine hoeven. ,,Omdat ze met een negatieve test teruggekomen zijn”, legt hij uit. ,,Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag opnieuw getest.” Als ze dan weer negatief testen, zijn ze veilig.

De medisch manager van de KNVB, Edwin Goedhart, denkt daar echter anders over. Het AD citeert de medisch manager: ,,We hebben een uitzonderingspositie gekregen om te reizen voor wedstrijden, maar het is niet de bedoeling dat een topsporter nu kan zeggen: we kunnen alles doen. De uitzonderingspositie geldt alleen voor wedstrijden, niet voor privéreizen.” En dus zou Senesi 10 dagen in thusquarantaine moeten.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply