Nieuws

Onderzoek: Fan komt voor sfeer en veiligheid naar stadion

on

De Nederlandse voetbalfan gaat niet naar het stadion voor het goede spel, maar voor de goede. veilige atmosfeer die rondom een voetbalwedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal hangt.

Ongeveer 40.000 van de 45.000 seizoen- en clubkaarthouders van Eredivisieclubs die reageerden op het Fan Onderzoek van Ere- en Eerste Divisie geven aan juist voor de sfeer naar het stadion te gaan. Een minderheid (35%) vindt dat er in de Eredivisie goed gevoetbald wordt.

Ruim acht op de tien Eredivisiesupporters geeft aan een stadionbezoek als positief te ervaren. De supporters in de Jupiler League zijn gematigd positief over het stadionbezoek, Ongeveer 7.500 van de ondervraagden gaat graag naar het stadion.

De toegankelijkheid en klantvriendelijkheid spelen daarbij een grote rol. Zeven op de tien van de supporters met kinderen nemen hun zoon of dochter wel eens mee naar het stadion. Dat is volgens deze supporters door de veiligheid in de stadions, zij typeren de Jupiler League als ‘een toegankelijke en verrassende league’.

Aan de andere kant neemt ruim 75% van de Eredivisiesupporters regelmatig kinderen mee naar het stadion en van alle 45.000 seizoen- en clubkaarthouders van Eredivisieclubs voelt 98% zich veilig in het stadion.

Een overeenkomst tussen fans uit de Eredivisie en de Jupiler League is dat in het bijzonder bezoekers van onder de 30 jaar veel waarde hechten aan de sfeer in het stadion. Zij hechten veel waarde onder andere aan het mogelijk maken van sfeeracties door supporters.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN VAN HET GEHELE ONDERZOEK

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login