Nieuws

‘Onderhandelingen FoxSports Eredivisie en Ziggo zitten vast’

on

Tv-aanbieder Ziggo zet Fox Sports Eredivisie mogelijk op zwart. “Ik wil onderhandelen, maar we zitten vast. Als zij niet anders gaan praten, gaan we 100% op zwart”, zegt directeur Strategie van Ziggo, Robin Kroes, bij Humberto. 300.000 Ziggo-klanten die een abonnement op Fox Sports hebben kunnen die zender dan niet meer ontvangen.

Ziggo en Fox Sports moeten een nieuwe verbintenis aangaan, maar de twee komen er nu niet uit. Ziggo is het niet eens met de voorwaarde die Fox stelt. Andere tv-aanbieders zoals KPN en T-Mobile gingen deze nieuwe verbintenis 4 jaar geleden al aan. “Maar dat ging ook niet zonder slag of stoot”, zegt Kroes op NPO Radio 1.

Kroes wil zo snel mogelijk weer aan de onderhandelingstafel zitten, “maar op dit moment zitten we wel vast. We moeten 3 keer meer betalen dan we tot nu toe deden. Het gaat om dik 100 miljoen die we moeten afdragen voor live voetbal.”

FoxSports reageert op de uitspraken: “We willen de samenwerking graag voortzetten, op basis van dezelfde afspraken zoals die alweer vier jaar geleden (!) zijn gemaakt met de rest van de tv-aanbieders. Als Ziggo desondanks besluit om de Nederlandse clubs en hun supporters de rug toe te keren is dat uiterst teleurstellend, juist in een tijd waarin zij het al zo zwaar te verduren hebben. “Er zijn voldoende alternatieven waar het Eredivisievoetbal wel breed beschikbaar blijft, zoals bijvoorbeeld bij KPN en T-Mobile.”

You must be logged in to post a comment Login