Nieuws

ONDER 19 KLOPT REAL MADRID IN FINALE TOPTOERNOOI (SAMENVATTING)

on

Feyenoord Onder 19 heeft zondag een prestatie van formaat geleverd door in Kroatië het Mladen Ramljak International Memorial Tournament te winnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt versloeg in de finale van het prestigieuze internationale jeugdtoernooi Real Madrid Onder 19 met 0-2.

De talenten van Feyenoord Academy konden zich op het veld van Dinamo Zagreb vanaf het begin af aan goed meten met de talenten van de Spaanse topclub. De eerste grote kans was wel voor Real, maar de vingertoppen van doelman Joey Koorevaar voorkwamen de openingstreffer.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd Feyenoord steeds brutaler en dat leidde na 24 minuten tot de openingstreffer. Splinter de Mooij kopte overtuigend raak uit een corner van Achraf El Bouchataoui en tekende daarmee voor al weer zijn vijfde goal van het toernooi.

Kort na rust was El Bouchataoui ook de aangever bij de tweede Feyenoord-treffer. De middenvelder legde de bal fraai achter de Madrileense verdediging, waar Crysencio Summerville oppikte, vervolgens handig naar binnen sneed en de bal koeltjes langs de Spaanse doelman schoot: 0-2.

Door de verdubbeling van de voorsprong zat Feyenoord op rozen en kon het de wedstrijd rustig en professioneel uitspelen. De ploeg gaf vrijwel geen kansen meer weg en kreeg zelf nog een aantal goede mogelijkheden op een derde treffer, maar die kwam er niet meer.

Het is de eerste keer dat Feyenoord Onder 19 het prestigieuze Mladen Ramljak International Memorial Tournament wint. Persoonlijke prijzen waren er voor Marouan Azarkan (beste speler van het toernooi), Splinter de Mooij (topscorer van het toernooi) en Joey Koorevaar (keeper van het toernooi).

De winst van het toernooi is voor de mannen van trainer Dirk Kuyt bovendien een mooie opsteker richting de start van het seizoen. Op zaterdag 25 augustus is de officiële aftrap van deze voetbaljaargang, met de wedstrijd om de Supercup tegen PSV.

Real Madrid Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-2 (0-1)

Scoreverloop

24’ 0-1 De Mooij

43’ 0-2 Summerville

Opstelling Feyenoord Onder 19:

Koorevaar; Loshi, Hall, Hendriks, Hartman (67′ Wong-Si-Kwie); De Mooij, El Bouchataoui, Huijgen; Azarkan (67′ Yates), Bannis, Summerville.

Bron: Feyenoordacademy.nl

Aanbevolen voor jou