Onder 17 start met gelijkspel in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 17 is met een gelijkspel aan de competitie begonnen. Op sportcomplex De Toekomst moest het team genoegen nemen met een 2-2 uitslag. Feyenoord Onder 16 haalde bij de start van de competitie uit bij de leeftijdsgenoten van FC Volendam: 0-7.

Vermakelijke mini-Klassieker levert geen winnaar op

Vorige week begon het seizoen van Feyenoord Onder 17 al officieel met het duel om de Supercup. Daarin was het team van coach Melvin Boel met 1-3 te sterk voor FC Groningen Onder 17, maar een week later stond alweer de volgende grote krachtmeting op het programma. Vandaag (zaterdag) troffen de talenten Ajax Onder 17.

‘Zo’n wedstrijd heb je liever iets later in de competitie,’ was Boel na afloop eerlijk. ‘Als je uit naar Ajax mag, weet je dat je aan de bak moet. Ze hebben een goed voetballende ploeg en dan moet je een keuze maken. Durf je te voetballen en hoog druk te zetten, of begin je zo vroeg in het seizoen wat afwachtender. We hebben voor het eerste gekozen.’

Dat pakte in Amsterdam goed uit. In de openingsfase was Ajax Onder 17 weliswaar iets sterker, maar was de openingsgoal voor Feyenoord Onder 17. Kaj van der Veldt kopte een uitstekende hoekschop van Shiloh ’t Zand stijf in de kruising, waarmee hij de score op sportpark De Toekomst opende.

Lang kon het team niet van die voorsprong genieten. Waar Corné van Houwelingen, Ilyas El Moussaoui en Giuliany Ben-David dos Santos grote kansen lieten liggen, was het aan de andere kant na wel raak. Omdat de arbiter bij een discutabel moment geen vrije trap aan Feyenoord gaf, was Ajax er plots razendsnel en gevaarlijk uit. Jenno Campagne bracht de thuisploeg langszij.

Na rust zat Feyenoord Onder 17 opnieuw in een goede fase toen Ajax toesloeg. In de 63ste minuut was het Christian Rasmussen die de trekker overhaalde. Zeven minuten later was het echter opnieuw gelijk toen El Moussaoui naar de grond ging in het strafschopgebied na een snel genomen vrije trap. Hij ging zelf achter de bal staan en verzilverde de penalty.

In blessuretijd kreeg invaller Milan Hokke nog een grote kans op de winnende treffer. Via de kluts kreeg hij de bal voor zijn voeten en zijn uithaal was goed, maar de keeper voorkwam met een fantastische redding de 2-3. ‘2-2 was qua veldspel misschien een terechte uitslag, maar gezien de kansenverhouding hebben we te weinig gekregen,’ aldus Boel. ‘Ik heb het team wel een compliment gegeven over het spel, want daar mogen we tevreden over zijn. Hier kunnen we mee verder.’

Ajax Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-2
9’ 0-1 Van der Veldt
18’ 1-1
63’ 2-1
70’ 2-2 El Moussaoui (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Benita, Baars, Zouan, Van der Veldt, Hartjes, Ben-David dos Santos (63’ Veenvliet), Bogarde, El Moussaoui, ’t Zand (37’ Hokke), Van Houwelingen (46’ Van Veldhoven).

Onder 16 knallend van start met zevenklapper

Voor Feyenoord Onder 16 kon het seizoen haast niet beter beginnen. In Volendam werd het Onder 16 team van de plaatselijke FC met liefst 0-7 verslagen.

Jordi van Lunteren opende het bal in de tiende minuut door Feyenoord Onder 16 op voorsprong te zetten. Die werd in de 24ste minuut verdubbeld door Renys Felicia, waarna Délano van der Heijden de ruststand op 0-3 bepaalde.

Na de pauze tekende eerst Felicia voor zijn tweede van de middag, waarna ook Van der Heijden zijn tweede doelpunt meepikte. Omdat ook Gjivai Zechiël nog twee maal het net vond keerde de Onder 16 met een eclatante 0-7 zege terug naar Rotterdam.

Daarmee gaat het team fier aan kop na de eerste speelronde in Poule A van de najaarscompetitie. Volgende week komt Excelsior Onder 16 op bezoek op Varkenoord.

FC Volendam Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-7
10’ 0-1 Van Lunteren
24’ 0-2 Felicia
40’ 0-3 Van der Heijden
44’ 0-4 Felicia
66’ 0-5 Van der Heijden
73’ 0-6 Zechiël
75’ 0-7 Zechiël

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Oetoehganal, Van Tol (53’ Marengo), Zechiël, Candelaria, Skyum, Van Lunteren, Milambo, Van der Heijden, Rais (41’ De Blok), Felicia.