Nieuws

Ombudsman onderzoekt aanhouding Feyenoordfans

on

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen is een verkennend onderzoek begonnen naar de aanhouding van 326 Feyenoordsupporters zondagmiddag. Veel supporters hebben geklaagd dat de Mobiele Eenheid daarbij onnodig hard ingreep.
De ombudsman kondigde maandag aan een verkennend onderzoek te zijn gestart. Hij wil de komende tijd gaan praten met supporters, media, het Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. 
Van Zutphen verwacht voor de zomer de eerste resultaten te kunnen presteren. Het onderzoek volgt volgens de ombudsman op twee eerdere onderzoeken naar de behandeling van Feyenoordsupporters.
”De Nationale ombudsman onderzocht in 2008 de arrestatie van 800 Feyenoordsupporters en deed de aanbeveling dat niet zonder meer naar het strafrecht moet worden gegrepen bij openbare ordeproblemen bij voetbalwedstrijden”, liet Van Zutphen weten. 
Protestactie

De Feyenoordsupporters werden zondagmiddag opgepakt tijdens een protestactie bij de Kuip. Er klonk al direct kritiek op het optreden van de politie. Zo zouden ook mensen zijn aangehouden die niet meeliepen in de protestmars of die geen problemen veroorzaakten.
De politie benadrukte maandag dat de gearresteerde supporters er zelf voor kozen om te gaan rellen. “Ik heb live meegekeken en het was niet mals, kan ik u verzekeren”, zei een politiewoordvoerder maandag.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login