Nieuws

Oma Schouten die iedere thuiswedstrijd suikerklontjes aan politiepaarden gaf overleden

on

Feyenoord-supporter en tevens ‘suikeroma’ Jopie Schouten, waar alle politiepaarden in Rotterdam dol op waren, is gisteravond op 99 jarige leeftijd overleden. Dit meldt het Algemeen Dagblad op hun website.

Mevrouw Schouten kwam dik 25 jaar bij iedere thuiswedstrijd van Feyenoord naar De Kuip om de politiepaarden blij te maken met een suikerklontje. Veel supporters zullen haar ongetwijfeld een keer gezien hebben en dit herkennen. De traditie is ooit ontstaan toen haar man, een fervent Feyenoordfan, nog leefde. In die tijd namen ze hun eigen koffie mee naar De Kuip en dronken die op de tribune op. Koffie met wat melk en suiker. De overgebleven klontjes gaf ze buiten het stadion aan de paarden. De traditie heeft mevrouw Schouten heel erg lang voortgezet. Tot op vergevorderde leeftijd liet ze avondwedstrijden wel lopen. Maar een risicowedstrijd was voor haar geen reden om het terrein rond De Kuip te mijden.

Volgende week dinsdag zal de uitvaart plaatsvinden. De uitvaartstoet zal ook langs De Kuip leiden. Als eerbetoon aan oma Schouten zullen op het voorplein enkele politiemensen te paard staan.

You must be logged in to post a comment Login