Nieuws

Officieel: vanaf 2016 nieuwe voetbalpiramide

on

Na de amateurtak hebben dinsdag ook de profclubs ingestemd met de invoering van de Tweede Divisie, een nieuwe competitie tussen de Jupiler League en Topklasse. Dit betekent met ingang van het seizoen 2016/2017 verplichte promotie/degradatie tussen het amateur- en profvoetbal, zo meldt de KNVB via Twitter.

Daarmee is de door de KNVB gedroomde ‘voetbalpiramide’ dan eindelijk een feit. Momenteel hebben amateurclubs nog de keuze om wel of niet te promoveren naar de Jupiler League. Voor de invoering van de Topklasse, in 2010, was degradatie uit of promotie naar de Eerste Divisie zelfs helemaal niet mogelijk.

“Onze huidige voetbalstructuur voldoet niet om aan onze ambitie te voldoen. Dit is vitaal voor de toekomst van het Nederlandse voetbal”, zegt bondsvoorzitter Michael van Praag tegen NUsport. “Een attractieve en kwalitatief betere top heeft een positieve aantrekkingskracht op de breedte. We moeten jongensdromen blijven creëren en dat is met amateurs en profs onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Bron: fcupdate.nl

IMG_6727.JPG

You must be logged in to post a comment Login