Nieuws

Ode aan Feyenoordvrouwen

on

Het begon met frustratie over gebrek aan aantrekkelijke merchandise voor vrouwen. Liefde voor de club uit je niet met een roze sjaaltje. Volgens Ellen Mannes moet dat ook anders kunnen. Reden om de site ‘365 Feyenoord-vrouwen’ te starten.

“Vind je het gek dat mensen denken dat de Kuip vol met aso’s zit met het huidige kledingaanbod?” In de fanshop van Liverpool realiseerde Ellen zich dat het anders kan. “Daar heb je zelfs bikini’s in de clubkleuren! Ik ben geen ontwerper maar een schrijver.” Zo ontstond het idee voor de site. “Ik wil de clubleiding en de buitenwereld laten zien wie wij zijn.” Elke werkdag komt om 12.12 uur een nieuwe Feyenoordvrouw online.

De missie van Ellen is ook om de vele vooroordelen van mensen over Feyenoordsupporters te ontkrachten. “Mensen denken dat we allemaal hooligans zijn. “Ja,” zeg ik dan altijd, “We zitten daar met 50.000 criminelen!” Veel van de vrouwen die ik interview zijn juist hoogopgeleid.” Avril Hensen is één van de fans op de site. “Ik heb het idee dat aanwezigheid van vrouwen in de Kuip ervoor zorgt dat de vlam minder snel in de plan slaat. Het blijft een ruige omgeving, ik zal mijn moeder niet snel meenemen naar mijn vak (WII), dat is jammer.”
Avril: “Voetbal blijft een mannensport, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor vrouwen. Dit originele initiatief geeft goed weer wat voor tot de verbeelding sprekende club Feyenoord is.

Avril spaart zelf Feyenoordshirtjes, ze heeft er 47. Behoefte aan een uitgebreidere merchandise heeft ze niet. Ze koopt gewoon de kindermaten van de shirts. “Die zitten prima!”

Bron: deweekkrant.nl

You must be logged in to post a comment Login