Nieuws

NS wijst kritiek op niet leveren treinen van de hand

on

Dat de topper tussen PSV en Feyenoord opnieuw werd uitgesteld, komt de Nederlandse Spoorwegen op kritiek te staan. Onterecht, zegt het vervoersbedrijf, dat niet voldoende materiaal beschikbaar had om de verplichte treincombi mogelijk te maken.

Doordat de Europa League-wedstrijd van PSV bij het Portugese Estoril donderdag werd gestaakt en vrijdag uitgespeeld, bleef er te weinig tijd tussen dat duel en de topper van zondag over. Met het vaststellen van de wedstrijd op dinsdagavond leek er een oplossing te zijn, maar daar ging toch weer een streep door. Zoals het er nu naar uitziet, verplaatst de KNVB het treffen naar 17 december.

De NS krijgen de kritiek over het opnieuw uitstellen nu grotendeels op hun bordje, omdat zij te weinig treinen beschikbaar hadden om de twaalfhonderd supporters van Feyenoord naar Eindhoven te vervoeren. “We regelen het graag, maar dit kón gewoon niet op zo’n korte termijn”, zegt woordvoerder Eric Trinthamer in het Algemeen Dagblad. “We moesten twee complete treinen plotseling dwars door de avondspits van Rotterdam naar Eindhoven laten rijden.”

“Dan waren heel veel forenzen die naar huis willen, daar de dupe van geworden. Wij hebben voorrang gegeven aan de vaste reizigers. Ik denk dat de kritiek nog veel groter was geweest als we een andere keuze hadden gemaakt”, voegt de zegsman van de NS toe. “Het gaat hier om bijzonder transport. Dus inclusief beveiliging, om deze jongens enigszins in toom te houden. Dat organiseer je niet in twee dagen, hoe graag we dat ook hadden gedaan.”

Volgens Feyenoord-directeur Eric Gudde gaan supporters van de Rotterdammers al jaren zonder problemen naar uitwedstrijden. Het spoorwegbedrijf bestrijdt dat. In september vernielden zij nog twee treinstellen, aldus de NS.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_0163.JPG

You must be logged in to post a comment Login