Nieuws

Nog geen witte rook voor bouw nieuw stadion Feyenoord

on

Er is nog geen witte rook voor de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord. Wél is de businesscase voor een toekomstige voetbaltempel in Rotterdam-Zuid ‘haalbaar en weloverwogen’, stelt de International Stadia Group (ISG) die het ondernemingsplan voor het 63.000 plekken tellende bouwwerk doorlicht.

Feyenoord en Stadion Feijenoord zullen de plannen de komende tijd verder aanscherpen. ,,We zijn nog niet in veilige haven”, zegt financieel directeur Carl Berg van Stadion Feijenoord.

Om de kersverse thuisbasis van Feyenoord te kunnen betalen, is 444 miljoen euro nodig. Dat is 22 miljoen euro meer dan aanvankelijk werd begroot. Al eerder meldde Stadion Feijenoord dat er toezeggingen binnen zijn van private financiers, die in totaal 253 miljoen euro bijeen moeten brengen. Met de 40 miljoen euro van de gemeente Rotterdam en de aandelenpakketten waarover de bank ING zich ontfermt, is de financiering een aardig eind op streek.

,,De bevindingen van de International Stadia Group en het voorlopig ontwerp gaan we nu vertalen naar een nieuwe versie van de business case waar ook Feyenoord en Stadion Feijenoord volledig achter kunnen staan”, stelt commercieel directeur Mark Koevermans van Feyenoord. Daar sluit Berg zich bij aan. ,,Het positieve oordeel van de ISG kan zeker worden gezien als wind in de rug, maar we zijn nog niet in veilige haven.”

Feyenoord is al een paar jaar in de weer met de plannen voor een nieuw stadion, nadat een initiatief om de huidige Kuip te verbouwen strandde. In 2020 moet de bouw starten, waarna Feyenoord drie jaar later zijn intrek in het complex moet nemen. Het doel is om Feyenoord meer financiële armslag te geven; de verwachting is dat het stadion in 2023 ongeveer 25 miljoen euro zal bijdragen aan het spelersbudget van de club.

Algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord pleit voor ‘maximale zorgvuldigheid’. ,,Het is een complex proces en dat kost nu eenmaal tijd”, meldt hij. ,,De continuïteit van de club gaat voor alles en mag nooit in het geding komen. Het komt er simpelweg op neer dat we overtuigd willen zijn dat de financiering rond komt en dat het spelersbudget van Feyenoord er structureel op vooruit gaat.”

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou