Nieuws

NMA keurt overname Eredivisie Live goed

on

Het Amerikaanse tv-netwerk Fox mag definitief een meerderheidsbelang nemen in Eredivisie Live. Daarmee heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ingestemd. Dat hebben beide partijen vrijdag bevestigd.

De firma van mediamagnaat Ruper Murdoch maakte in augustus bekend dat het een belang van 51 procent verwerft van Eredivisie Media & Marketing (EMM). Het bedrijf verzekerde zich voor de komende 13 jaar van de uitzendrechten van de eredivisie. Naar verluidt is daarmee een bedrag van 1 miljard euro gemoeid. De 18 clubs en de KNVB hebben eerder al ingestemd met het bod.

Alex Tielbeke, directeur van EMM, is verheugd over het besluit. ‘We zijn blij dat de samenwerking tussen EMM en Fox nu echt van start kan gaan. De overeenkomst betekent een stevige injectie voor het Nederlandse voetbal, hetgeen goed nieuws is voor de clubs maar zeker ook voor de fans. Door de lokale en internationale ervaring van Fox te combineren met onze eigen tv-zender worden we in staat gesteld de fans optimaal en met hoge kwaliteit te bedienen en het succes van Eredivisie Live verder uit te bouwen.’

Fox International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van sportzenders in onder meer Noord- en Zuid-Amerika, Azië en ook in Europa. Fox en EMM gaan nu onderzoeken hoe ze de mediarechten van de eredivisie zo optimaal mogelijk gaan exploiteren. Beide partijen bekijken ook of er een extra tv-zender wordt gecreëerd.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login