Nieuws

‘Niks opgeschoten met boycot uitfans Ajax – Feyenoord’

on

Amsterdam en Rotterdam overleggen vandaag (woensdag) met de KNVB en supportersverenigingen of het verbod van vijf jaar beëindigd moet worden. “Ik vond het een onterechte maatregel, omdat de problemen die er waren tussen de supporters van de thuisspelende ploeg en de politie waren,” vertelde Visser tegenover BNR Nieuwsradio.

Hij is het oneens met de maatregel van destijds. “Ik vond het een onterechte maatregel, omdat de problemen die er waren tussen de supporters van de thuisspelende ploeg en de politie waren. Dus ik kon niet inzien waarom je dan uitfans niet toelaat.”

Op 22 januari treffen beide clubs elkaar in de Amsterdam ArenA voor een nieuwe ontmoeting. “Het is iets rustiger geworden. Maar deze wedstrijd brengt bijzonder risico met zich mee, omdat het een bekerwedstrijd is. Normaal gesproken gaat bijna 90 procent van de kaarten naar seizoenkaarthouders en nu kon iedereen gewoon kaarten kopen.”

“Dus mijn verwachting is dat een deel van de Feyenoord-supporters kaarten heeft gekregen. Dat is eigenlijk een veel groter risico. Als ze gewoon in het uitvak zitten, worden ze veilig vervoerd vanaf Rotterdam. Nu komen ze zelf naar de Arena toe en zitten ze tussen Ajaxsupporters.”

“Vorig jaar is er ook over gesproken. De KNVB heeft ook gezegd dat de intentie is om uitsupporters toe te laten. Van der Laan (burgemeester Amsterdam, red.) heeft eerder al gezegd ‘laat maar komen, die uitsupporters’. Aboutaleb (burgemeester Rotterdam, red.) heeft toen gezegd dat hij dat niet wilde, omdat hij vond dat het bij Feyenoordsupporters te onrustig was.”

“Daarmee doelde hij toen op een wedstrijd Roda JC – Feyenoord, die toen net gespeeld was. Maar ook daar waren het niet de uitsupporters zelf, maar de Feyenoord-supporters die met losse kaarten in het Roda-stadion zaten waar problemen mee waren. Dus eigenlijk worden weer degenen die netjes met de combi gaan gestraft voor gedrag van anderen.”

Bron: Elfvoetbal.nl

You must be logged in to post a comment Login