Nieuws

Nijhuis geeft advies aan Viergever: ‘Scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder”

on

Bas Nijhuis vindt niet dat de spelers van PSV naar de arbitrage moeten wijzen, maar naar zichzelf moeten kijken. Bij PSV heerst er veel onvrede over de tweede gegeven penalty.

Nick Viergever kreeg de bal tegen zijn hand, maar kon daar naar eigen zeggen weinig aan doen. Volgens de Eindhovense verdediger hield hij zijn arm strak langs zijn lichaam.

Echter zag Nijhuis vanuit zijn oogpunt dat de verdediger zijn hand niet langs zijn lichaam hield en gaf een strafschop.

Nijhuis voor de camera van FoxSports: “Dat is een mening, maar ik moet daar wel het bewijs voor hebben. Met deze beelden kan dat niet”, zegt Nijhuis op basis van de vertoonde beelden heeft bekeken.

Nijhuis vervolgt: “Je weet dat spelers komen protesteren. Als het echt een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in. Dan moet je niet zeiken, maar gewoon doorvoetballen”,

Tenslotte gaf Bas Nijhuis ook nog even advies aan Viergever: “Het is altijd mooi als je bij een nederlaag het ‘cruciale moment’ aan de scheidsrechter voorlegt. Het was de 3-0, waar hebben we het over? Het is een belangrijk moment, maar ik zei ook tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Dat is niet gebeurd.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login