Nieuws

Nijhuis baalt van gegeven strafschop

on

Bas Nijhuis baalt van de strafschop die hij zaterdagavond aan NAC Breda heeft gegeven tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De arbiter had het voorafgaande incident tussen Sadiq Umar en Feyenoord-doelman Brad Jones niet zelf waargenomen, maar legde de bal op aanraden van zijn assistent op de stip.

“Ik liep al de andere kant op en hoorde opeens in mijn oortje: Bas, strafschop! Een duw van Jones!“, haalt Nijhuis in gesprek met De Telegraaf het moment terug. De Tukker legde de schuld zaterdagavond nog bij Jones, maar heeft achteraf spijt van zijn beslissing. “Nu ik de beelden terugzie… Ik zie op beeld dat Umar doorglijdt op de voet van Jones en dat het eigenlijk alleen een reactie is van Jones.”

Op de vraag of Nijhuis ook een strafschop had gegeven wanneer hij het incident wél had gezien, reageert hij veelbetekenend. “Je weet wat voor type scheidsrechter ik ben…” Nijhuis vindt het spijtig dat de penalty uiteindelijk resulteerde in de winnende goal voor NAC. “Ja, wat moet ik doen? Ik volg op dat moment mijn assistent, omdat ik vertrouwen in hem moet hebben.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login