Nieuws

Nieuwkoop: ‘Straks raakt er iemand geblesseerd en dan laten ze mij niet meer gaan’

on

Het Brabants Dagblad heeft een interview met Bart Nieuwkoop, de nieuwe rechtsback van Willem II.

Voor Nieuwkoop werd het dit seizoen al snel duidelijk dat hij door de komst van Rick Karsdorp nauwelijks aan spelen zou toekomen. Heel lang hoefde de 23 jarige back dan ook niet na te denken toen Willem II zich meldde. Bart houdt van zekerheid en drong bij de clubleiding van Feyenoord aan op een spoedige overgang. ”Ik dacht: straks raakt er iemand geblesseerd en dan laten ze mij niet meer gaan. Ik wilde mezelf weer onderdeel van een basiselftal voelen.”

Nieuwkoop gaat verder in het BD.nl: ,,Ik ben altijd supporter van Feyenoord geweest. Het valt me niet zwaar dat ik er nu vertrek. Natuurlijk is het even wennen. Maar ik ben heel blij dat ik op deze basis bij Willem II kan gaan spelen.”

Onlangs verlengde de geboren Zeeuw zijn contract bij Feyenoord. ,,Ik begon er aan mijn laatste seizoen. De gekozen constructie was een idee van Feyenoord. Ze zagen het erg zitten. Ik ben blij dat de club me niet zomaar wil laten lopen na mijn periode bij Willem II. Daar spreekt vertrouwen uit.”

Nieuwkoop kent de speelwijze van de Tricolores. ,,Je kijkt als toeschouwer naar de samenvattingen van de eredivisie. Dan valt Willem II op door mooi aanvalsspel. Ik had er een goed gevoel bij. De club heeft een mooi stadion en een prachtige grasmat. Dat vind ik ook belangrijk. Of ik niet naar Heracles gegaan zou zijn? Laat ik het zo zeggen: mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras.”

Artikel gaat verder onder de foto

In de laatste wedstrijd die Nieuwkoop voor Feyenoord speelde, liep hij een blessure op. Inmiddels is Bart wel trainingsfit, maar mist hij nog wedstrijdritme. ,,Misschien is het beter om het even op te bouwen. Na zondag is het interlandweekeinde. Dan heb ik twee weken om naar mijn debuut toe te werken. Dat is ideaal.”

Echter is niets in de voetballerij onmogelijk en zou het zomaar kunnen dat de verhuurde back tegen Feyenoord zal starten

Het BD.nl: ,,Het zou een prachtig scenario zijn om tegen Feyenoord te beginnen. Maar het zou ook heel apart zijn om hier op vrijdag binnen te stappen en op zondag al te spelen.”

Dat tekent ook het doel van Nieuwkoop bij Willem II. Bart wil laten zien dat hij een volwaardig eredivisiespeler is die het niveau van Feyenoord aan kan.

You must be logged in to post a comment Login