Nieuws

Nieuwe stadion nog lang niet zeker

on

Niet de gemeenteraadsvergadering donderdag, maar de D66-fractievergadering maandagavond moet duidelijk maken of Het Nieuwe Stadion voor Feyenoord er komt. Gezien de sleutelpositie van de kritische coalitiegenoot D66 is het nog maar de vraag of Het Nieuwe Stadion er wel komt.

De fractie heeft om allerlei redenen grote moeite met het risico van een investering in een nieuwe voetbaltempel van maar liefst 362 miljoen euro. De gemeente wordt gevraagd voor een bedrag van 165 miljoen euro garant te staan en daar blijft het niet bij. Het kost Rotterdam ook nog eens 35 miljoen euro aan grondaankopen voor het stadion en 36 miljoen euro voor de aanleg van nieuwe wegen rond het stadion.

‘Het nieuwe stadion kan zijn leningen alleen terugbetalen als Feyenoord structureel in de top gaat voetballen. En de begroting van Feyenoord is vooralsnog veel te laag om dat waar te kunnen maken. Je zet dus een stadion neer op het investeringsniveau van Allianz Arena van Bayern München, terwijl je er een club laat voetballen met een begroting die een fractie is van die van de Duitse topclub’, licht D66-raadslid Jos Verveen toe.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login