Nieuws

Nieuwe richtlijn termijn stadionverbod biedt supporters tweede kans

on

Met ingang van het seizoen 2013-2014 geldt een nieuwe richtlijn in de gedragsregels van de KNVB ten aanzien van een stadionverbod met een termijn van 48 maanden of langer. De gedraging ‘Belediging groep c.q. verspreiding discriminatoire uitlatingen’ komt vanaf het nieuwe seizoen in aanmerking voor een alternatief traject. Feyenoord heeft zich hiervoor gedurende afgelopen periode nadrukkelijk ingezet bij de KNVB, met als uitgangspunt dat ook supporters die zich hieraan schuldig hebben gemaakt een tweede kans verdienen.

De nieuwe tekst van de richtlijn van de KNVB is als volgt:
Supporters, aan wie een onvoorwaardelijk stadionverbod van (in totaal) 48 maanden of meer is opgelegd, komen niet in aanmerking voor deelname aan een alternatief traject, zulks met uitzondering van supporters die enkel een stadionverbod opgelegd hebben gekregen wegens “belediging groep c.q. verspreiding discriminatoire uitlatingen”. Supporters die een onvoorwaardelijk stadionverbod voor enkel en alleen deze gedraging hebben, kunnen een verzoek indienen bij de desbetreffende club voor deelname aan het alternatieve traject.

Feyenoord is er een groot voorstander van om supporters bij een overtreding altijd een nieuwe kans te bieden en heeft in de afgelopen jaren getracht het beleid hierop af te stemmen. Tientallen supporters maakten o.a. via het Feyenoord Fancoachproject gebruik van de mogelijkheid om zich via een alternatief traject van hun goede kant te laten zien. Doordat de KNVB de voorgestelde wijziging heeft geaccepteerd nemen de mogelijkheden hiervoor verder toe.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login