Feyenoordinbeeld

Nieuwe naam voor de supportersvereniging: ‘FSV De Feijenoorder’

on

FSV De Feijenoorder, dat wordt de naam van de nieuwe supportersvereniging. Een krachtige naam die het beste van beide verenigingen combineert. Op 3 mei maakten we bekend dat de Feyenoord Supportersvereniging en Vereeniging De Feijenoorder de intentie hebben om de handen in één te slaan en verder te gaan als één vereniging voor en door alle Feyenoordsupporters.
.

Algemene ledenvergadering

.

Binnenkort organiseren beide verenigingen een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV). Op deze vergadering leggen we het samengaan aan onze leden voor en beantwoorden graag alle vragen. Leden ontvangen binnenkort een uitnodiging en agenda.

.

Waarom?

.

Beide verenigingen werken al jaren intensief samen. Vaak, maar zeker niet alleen, bij sfeeracties. We zien daarbij steeds vaker dat onze ideeën, behoeften van onze leden en werkwijze naar elkaar toe groeien en elkaar versterken. Bovendien willen beide verenigingen de saamhorigheid onder supporters vergroten. Twee verenigingen voelt dan tegenstrijdig aan. We zijn ons er zeer van bewust dat Feyenoordsupporters in allerlei vormen voorkomen. Dat is juist ook de kracht van het legioen. We gaan ons inzetten om deze eigenschap te behouden en er voor iedere supporter te zijn.

.

Omdat we tot dit seizoen als twee aparte verenigingen te werk gingen, stuitten we regelmatig op organisatorische problemen bij sfeeracties. Ook richting Feyenoord leidde dit tot onnodige verwarring.

.

Langzamerhand werd het voor beide verenigingen duidelijk dat, als we verder willen groeien, supporters meer willen bieden en supporters beter willen ondersteunen, samengaan voor alle supporters de beste opties is.

.

Wat gebeurt er met FSV en De Feijenoorder?

.

De uitgangspunten en principes waar wij als verenigingen voor stonden én blijven staan, nemen we mee in de nieuwe vereniging. Wel gaat de nieuwe vereniging zich op een aantal thema’s concentreren waarmee we hopen een herkenbare en goed bereikbare vereniging te zijn die er is voor alle Feyenoordsupporters. Geef ons nog even wat tijd om onze plannen hierover goed uit te werken.

.

Wat gebeurt er met mijn lidmaatschap?

.

De vereniging gaat drie vormen van lidmaatschap aanbieden:

.

* FSV De Feijenoorder lidmaatschap inclusief Hand in Hand magazine: €30,-

.

* FSV De Feijenoorder lidmaatschap zonder Hand in Hand magazine: €19,08

.

* FSV De Feijenoorder jeugdlidmaatschap tot 18 jaar zonder Hand in Hand: €12,-

.

De prijs van het lidmaatschap verandert daarmee feitelijk niet. Wel werken we aan verschillende vormen van ledenvoordeel naast de bestaande voordelen. Op de ledenvergaderingen kunnen we hier meer informatie over delen. Ben je lid van beide verenigingen? Dan ga je maar 1 keer contributie betalen met ingang van dit seizoen.

.

Vraag & antwoord

.

Sinds we de intentie uitspraken om verder te gaan als 1 vereniging kwamen er verschillende vragen binnen. Een deel van die vragen hopen we te beantwoorden met de informatie hierboven. Verder beantwoorden we graag al jullie vragen en delen vraag & antwoord met alle supporters. Hieronder nog een aantal binnen gekomen vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen of heb wil je meer weten? Neem contact met ons op: info@feyenoordnet.nl en/of bestuur@defeijenoorder.nl.

.

Ik ben lid van beide verenigingen: betaal ik dubbel?

.

Nee, uiteraard niet. Je betaalt maar voor één keer voor je lidmaatschap. Binnenkort innen we de contributies voor dit seizoen. Er gaat geen dubbele afschrijving plaatsvinden en we wijzigen niet eenzijdig je soort lidmaatschap. Mocht dat onverhoopt toch fout gaan, stuur ons dan maar gerust een boze mail 😉 op bestuur@defeijenoorder.nl en/of info@feyenoordnet.nl.  

.

Betekent dit dat er minder geld naar de sfeeracties gaat?

.

Nee! De twee verenigingen werken al intensief samen in het organiseren van sfeeracties. Daarbij leveren beide verenigingen een gelijke bijdrage. Per seizoen is dat (totaal) ten minste €45.000,-. We garanderen dat deze investering in sfeeracties ten minste gelijk blijft en zoeken naar mogelijkheden het budget verder te verhogen net zoals we dat in 2015-2016 konden realiseren.

.

Blijft de vereniging onafhankelijk?

.

De kracht van de vereniging ligt juist in de onafhankelijkheid. Daarmee kunnen we kritisch naar de club adviseren en supporters vertegenwoordigen. De vereniging blijft altijd onafhankelijk, maar zoekt actief en op een positieve manier samenwerking met de club omdat beide het beste voor Feyenoord willen.

.

Waar staat de nieuwe vereniging straks voor?

.

De vereniging wordt een mooie mix van alles waar De Feijenoorder voor staat en waar de FSV voor staat. Hoe dat er precies uit komt te zien en waar we onze krachten op inzetten wordt de komende maanden duidelijk. Dat is op dit moment voor ons nog een mooie uitdaging, waaraan we al enkele maanden werken. We horen natuurlijk graag jullie suggesties. We willen een vereniging blijven die er voor alle soorten supporters is.

.

Is er geen ledenvergadering nodig voor een dergelijk fusie besluit?
.

Volgens de statuten (=papierwinkel) niet. Daaruit kan je afleiden dat de besturen hierover mogen beslissen. Wij vinden het als besturen logisch om bij een dergelijk groot besluit juist naar onze leden te luisteren. We gaan daarom wel algemene ledenvergaderingen beleggen. Deze intentie leggen we daar voor aan onze leden ter goedkeuring en we bekijken / bespreken hoe we onze leden bij besluiten rond het samengaan kunnen betrekken. Wordt dus vervolgd.

.

Op de achtergrond werken we hard door aan het opzetten van FSV De Feijenoorder. We houden alle Feijenoorders de komende tijd op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

.

Hand in Hand Kameraden!

.

Bestuur FSV

Bestuur De Feijenoorder 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login