Nieuws

Nieuwe grasmat voor Feyenoord

on

Momenteel wordt er in De Kuip hard gewerkt aan een nieuwe grasmat. De mat moet zondag klaar zijn, want dan is de jaarlijkse Open Dag van Feyenoord en zal de helikopter traditiegetrouw in de middencirkel landen. De woensdag erna speelt Feyenoord tegen het Spaanse Real Sociedad. Grasmeester Erwin Beltman is tevreden: “Dit is genieten. Ik stond vanochtend op met de gedachte: Eind van de dag ligt er een nieuwe mat in.”
De oude grasmat in De Kuip lag er sinds vorig jaar, maar evenementen als Nightmare Outdoor en Cinéma in de Kuip hebben het veld geen goed gedaan. Hoe lang de nieuwe mat er ligt, kan Beltman niet zeggen. “Sowieso een heel seizoen op topniveau, dat is het belangrijkste. En dan kijken we wat voor evenementen er volgend jaar zomer weer zijn. Maar dat is koffiedik kijken.”

Waar zeventien profclubs in Nederland, waaronder FC Dordrecht, Excelsior en binnenkort ook Sparta, een kunstgrasmat hebben liggen, komt er in De Kuip echt gras. “Ik vind het heel jammer dat er bij veel clubs kunstgras is”, aldus Beltman. Echt gras vereist volgens de grasmeester wel veel aandacht. “Wij doen het met vijf jongens. We zijn er dag in, dag uit mee bezig. Het is geen werkje dat je van negen tot vijf kan doen.”

Bron: Rijnmond.nl

20140711-174746-64066812.jpg

You must be logged in to post a comment Login