Nieuws

NIEUWE ACCOMMODATIE VOOR FEYENOORD ACADEMY EN SPORTCLUB FEYENOORD

on

Feyenoord, Sportclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst gesloten, met als belangrijkste doel een volledig gemoderniseerde en multifunctionele trainings- en wedstrijdaccommodatie in het Stadionpark voor zowel Feyenoord Academy als Sportclub Feyenoord. Daarnaast tekenden Feyenoord en de gemeente Rotterdam een intentieverklaring over een nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, op het voormalige terrein van vv Hillesluis.
.

De nieuwe accommodatie van de jeugdopleiding en de amateurtak verschuift naar de westzijde van de Sportcampus en gaat bestaan uit vijf velden, een pupillenveld en een nieuw gebouw. In deze nieuwe situatie krijgen de jeugdspelers en amateurtak van Feyenoord een ‘state of the art’-accommodatie, die recht doet aan een sterke top- en breedtesportvoorziening. Betrokken partijen streven ernaar medio 2017 te starten met de bouw, waarna de verhuizing dan in 2018 zou kunnen plaatsvinden.
Wethouder Ronald Schneider, algemeen directeur Eric Gudde en Sportclub-voorzitter Wim Voots tekenden de samenwerkingsovereenkomst woensdagmiddag in de Boardroom van Stadion Feijenoord. Volgens Gudde is er sprake van een belangrijk formeel moment op weg naar verbetering van Feyenoords topsportfaciliteiten: ‘We zijn blij dat we na een lange voorbereidingsperiode nu dan zo ver zijn dat we echt stappen kunnen gaan zetten om een nieuwe accommodatie te realiseren die recht doet aan de ambities van de Sportclub, de BVO en de stad.’
Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) onderstreept de woorden van Feyenoords algemeen directeur: ‘Dit zijn de eerste duidelijk zichtbare stappen in de modernisering van de Sportcampus. Ook andere sporters, georganiseerd en ongeorganiseerd, krijgen hier straks de ruimte. Dit gebied wordt uitnodigend voor de bewoners van Zuid, maar ook voor de rest van de stad om te sporten en te recreëren. Het is daarmee een belangrijke bijdrage aan onze inspanningen om onze inwoners meer te laten bewegen.’
Parallel aan het proces voor een nieuwe accommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord zijn Feyenoord en de gemeente Rotterdam bezig om een nieuwe accommodatie voor het eerste elftal te realiseren, op het voormalige terrein van VV Hillesluis. De tijdschema’s van beide trajecten zullen zo veel mogelijk gelijk oplopen.

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login