Nieuws

‘Nieuw stadion lijkt onhaalbaar’

on

Het prestigieuze nieuwe stadion van Feyenoord is onhaalbaar. Het ligt meer voor de hand om de huidige Kuip te renoveren bepleit Kees Lau in gesprek met Dagblad NRC.

Paul Hofstra van de Rotterdamse Rekenkamer presenteerde afgelopen week de cijfers van de financiële bijdrage van de gemeente in Feyenoord City. Inmiddels is er volgens het NRC naar verluidt 6,2 miljoen euro extra bijgedragen zonder daarvoor de gemeenteraad formele toestemming te vragen.

Volgens de directie van Feyenoord moet het te bouwen stadion te realiseren zijn voor de gegarandeerde bouwsom en de begroting moet sluitend zijn met een minimaal spelersbudget van 25 miljoen euro. Investeerders laten het afweten, vooral omdat zij pas als laatste uitgekeerd worden.

Na meer dan drie jaar en bijna 20 miljoen plankosten te hebben verbrand, kan nog steeds niet voldaan wordt aan de eisen van Feyenoord én die van de gemeenteraad in de ‘position paper’. Feyenoord City wil echter doen laten geloven dat zonder nieuw stadion de gebiedsontwikkeling er ook niet komt. Onzin en bangmakerij.

Voor de Rotterdamse politiek is het niet zo makkelijk om direct te stoppen. Er is tenslotte een handtekening gezet. Feyenoord City dreigt dat de gebiedsontwikkeling stopt als het stadion er niet komt.

Het NRC sluit af: Met een slecht stadionplan moet je niet doorgaan omdat je al zo ver bent gekomen. Met een slecht plan moet je stoppen voor het te laat is.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login