Feyenoordinbeeld

Nieuw Feyenoord-stadion moet Old Trafford naar de kroon steken

on

Het toekomstige Feyenoord-stadion aan de Nieuwe Maas wordt een toeristische attractie van jewelste. De door architectenbureau OMA ontworpen voetbaltempel moet jaarlijks 350.000 ‘dagjesmensen’ gaan trekken, waarmee het voor Feyenoord een belangrijke bron van inkomsten wordt. 

.

,,Het nieuwe stadion zal naast de Erasmusbrug, de Euromast en de Rotterdam een iconische plek innemen die Rotterdam haar positie als architectuurstad zal versterken’’, zo luidt de voorspelling.

.

Feyenoord City verwacht de eerste vijf jaar 150.000 mensen op een tour door het complex te kunnen trakteren. De kosten van een kaartje worden op 12,50 euro begroot. Zo’n 100.000 komen à 7 euro voor het prachtige uitzicht vanaf het bouwwerk genieten, en nog eens 100.000 komen voor een attractie in de voetbaltempel.

.

Rondleiding

Ter vergelijking: de Amsterdam Arena trekt jaarlijks 100.000 mensen voor een rondleiding, meldt het projectbureau, en Old Trafford van Manchester United 200.000. Met 350.000 toeristen zit Feyenoord in Rotterdam ongeveer op het niveau van Museum Boijmans Van Beuningen.

.

,,Feyenoord heeft een fanbase van 2,7 miljoen mensen. We gaan er nu van uit dat ongeveer 25 procent de eerste vijf jaar een tour doet – dat is 135.000 gemiddeld per jaar – aangevuld met 15.000 ander bezoekers. Daarna zal de volgende ruim twintig procent van de fanbase een tour gaan doen, wederom aangevuld met 15.000 andere bezoekers’’, zo becijfert Feyenoord City.

.

Uitzicht

,,Het is de verwachting dat het nieuwe stadion een vaste plek krijgt in een rondgang langs de Rotterdamse architectuuriconen. Naast de architectuur is het stadion ook een fantastisch uitzichtpunt met uitzicht over de beroemde skyline van Rotterdam en de Van Brienenoordbrug. Een voorzichtige inschatting is dat dit in de eerste jaren 100.000 bezoekers zal trekken.’’

.

Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2019 de eerste paal geslagen voor het ‘Maas-stadion’. Feyenoord verhuist dan in seizoen 2022/2023 naar het kersverse onderkomen aan de rivier.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login