Feyenoordinbeeld

NIEUW CAMERASYSTEEM VANAF ZONDAG IN GEBRUIK

on

In De Kuip wordt zondag bij de wedstrijd Feyenoord – Sparta Rotterdam een nieuw camerasysteem in gebruik genomen. De afgelopen weken is in en rondom het stadion gewerkt aan de vervanging van het vorige camerasysteem, dat verouderd was.

.

Met het nieuwe camerasysteem kan de veiligheid van de bezoekers nog beter gewaarborgd worden. Dankzij de strategische plaatsing van de camera’s zijn nu, in tegenstelling tot voorheen, alle plaatsen in het stadion zichtbaar. Daardoor kunnen zowel tijdens als na afloop van de wedstrijden alle incidenten op de tribunes in beeld worden gebracht.

.

Het nieuwe systeem, dat geleverd wordt door Siemens, maakt gebruik van de nieuwste software en de nieuwste camera’s die zorgen voor haarscherpe beelden. Daarmee beschikt Feyenoord in ieder geval de komende jaren over een hoogwaardig camerasysteem.

.

De vervanging van het camerasysteem past in de reeks van upgrades die de afgelopen periode zijn doorgevoerd. Sinds duidelijk is dat Feyenoord in ieder geval nog tot en met het seizoen 2021-2022 haar thuiswedstrijden in De Kuip zal spelen, vonden diverse aanpassingen plaats om supporters op een veilige en zo prettig mogelijke manier de wedstrijd te laten beleven. Zo kregen de Maaszaal en De Vereeniging een ‘make over’, terwijl onlangs alle drankcounters werden verbouwd en een nieuwe Feyenoord-uitstraling hebben gekregen. 

.

Daarnaast heeft Feyenoord onlangs in een gesprek met supporters aangegeven dat het opnieuw serieus werk gaat maken van het toetsen van de haalbaarheid van de invoer van rail seats (‘safe standing’) op vak S en wellicht iets daarbuiten. De (uiteindelijke) doelstelling om trappen leeg te houden blijft onverminderd van kracht. Feyenoord beseft echter dat er een overgangsfase nodig is om in overleg met haar supporters een voor iedereen aanvaardbare en werkbare situatie te creëren.

.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login