Nieuws

Nicky Hofs stopt en wordt jeugdtrainer

on

Nicky Hofs zet een punt achter zijn actieve voetballoopbaan. De dertigjarige middenvelder is met Vitesse tot een akkoord over zijn toekomstige rol binnen de club gekomen; Hofs wordt jeugdtrainer in Arnhem.

Vitesse meldt dinsdag op de officiële website dat het met de zaakwaarnemer van Hofs, Louis Laros, en de voetballer zelf een contract voor drie seizoenen overeen is gekomen. In die periode zal Hofs eerst zijn diploma’s in de wacht moeten slepen, daarna zal hij zich als trainer aan de jeugdopleiding van de club verbinden. Tevens zet Hofs zich in voor maatschappelijke projecten van Vitesse.

“Door fysieke ongemakken heb ik een keuze moeten maken. Dat betekent dat ik stop als voetballer”, zegt Hofs, die in het bezit was van een aflopend contract bij Vitesse, op het digitale thuis van zijn club. Rondom toekomst van de voetballer bestond tot recent onduidelijkheid tussen Vitesse en Hofs. Afgelopen week werd de kou uit de lucht gehaald. “Ik ben blij dat ik nu als trainer bij Vitesse blijf. Een nieuwe kans. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe uitdaging.”

“Ons doel was Nicky te behouden”
“Wij zijn erg blij dat een man met een echt Vitesse-hart aan de club verbonden blijft”, zegt algemeen directeur Joost de Wit. “Ons doel was Nicky behouden en dat is gelukt. Samen met hoofd jeugdopleiding Gerry Hamstra wordt nu gekeken bij welk elftal Nicky zich zal voegen als trainer. Naast jeugdtrainer gaat Nicky zich ook inzetten voor de maatschappelijke activiteiten van Vitesse.”

Hofs kwam in zijn carrière tot 193 officiële wedstrijden in het shirt van de Arnhemmers. Hij debuteerde in 2002 in de hoofdmacht van Vitesse. Hofs kwam in zijn loopbaan tevens uit voor Feyenoord en AEL Limassol. Afgelopen seizoen verhuurde Vitesse Hofs aan Willem II.

Bron voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login