Nieuws

Nelom: ‘Kan mee met niveau Oranje’

on

Miquel Nelom is misschien wel de meest verrassende naam in de selectie van Oranje die dinsdag naar Azië afreist voor oefenduels met Indonesië en China.

De linksback is bij Feyenoord niet eens basisspeler, maar krijgt toch het vertrouwen van Louis van Gaal. De bondscoach was vrijdag lovend over de rol van Nelom in Rotterdam.

“Het was in het begin even wennen, maar ik kon wel mee met het niveau. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om hier mee te doen en ik verwacht veel van de trip”, aldus de verdediger een dag voor vertrek tegen NUsport.

“Het niveau is wel een stukje hoger dan bij Feyenoord, maar dat is wel normaal. Er zijn spelers van hoog niveau bij die ook in het buitenland spelen. Tot nu toe is het positief, ik hoop dat ik mijn debuut mag maken.”

Van Gaal liet zich ook ontvallen dat hij onder de indruk is van de manier waarop Nelom met zijn reserverol in De Kuip omgaat. Het is volgens de keuzeheer een eigenschap die belangrijk is voor de sfeer bij het toernooi in Brazilië.

“Ik heb intern wel dingen besproken, maar me naar buiten toe altijd professioneel opgesteld. Zo ver als het WK denk ik nog niet. Ik probeer te laten zien dat ik hier ook mee kan draaien. Ik had natuurlijk niet verwacht geselecteerd te worden, het was een heel aangename verrassing.”

Nelom heeft ondanks het vriendschappelijke karakter van de trip wel het idee dat de gevestigde namen er alles aan doen om fit te zijn voor de wedstrijden. “Iedereen neemt het wel serieus, als voorbereiding op het WK is het toch wel belangrijk dat iedereen scherp blijft.”

In tegenstelling tot de sterspelers werd de 22-jarige Nelom maandag in Noordwijk afgezet door zijn vader. “Een debuut zou bijzonder zijn, maar het is jammer dat mijn ouders er niet bij kunnen zijn. Ik laat ze niet invliegen, mijn vader moet gewoon werken en het is ook lang reizen.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login