Nieuws

Nelom: ‘Excelsior moet geen probleem zijn’

on

Na het knappe 1-1 gelijkspel in Rome speelt Feyenoord morgen de stadsderby tegen Excelsior. Het Rotterdamse onderonsje moet volgens verdediger Miquel Nelom geen problemen opleveren voor Feyenoord. “Met goed spel en de juiste instelling moet het lukken”, aldus de linksback.

Nelom ziet het duel tegen de Kralingers niet als een tussendoortje. De oud-speler van Excelsior heeft namelijk wel bewondering voor de tegenstander van zondag. “Met een klein budget spelen ze goed voetbal en halen ze aardig wat punten”, aldus Nelom over zijn oude werkgever. Excelsior maakte het de grote ploegen al flink lastig dit seizoen. “En dat zal tegen ons ook wel zo zijn, denk ik.”

De stadsderby vindt plaats tussen het Europese tweeluik met AS Roma. Aankomende donderdag speelt Feyenoord de return in De Kuip, maar daar wil Nelom nog niet aan denken. “We hebben een goede uitgangspositie en kunnen het afmaken. Aan de andere kant zullen zij het tempo opvoeren. Verder moeten we niet te ver vooruit kijken.”

Zo goed als het donderdag ging in Rome, zo belabberd kwam Feyenoord voor de dag tegen Heracles. De Rotterdammers verloren het eredivisieduel met 2-0 en haalden toen nimmer het niveau van donderdag. Voor Nelom en zijn teamgenoten is het niet te hopen dat een dergelijke situatie zich weer voordoet. “Hoe zoiets kan weet ik niet, maar het mag niet gebeuren. Je ziet het wel vaker bij clubs. Maar nogmaals, laten we vooral vooruitkijken.”

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login