Nieuws

Negende Willem van Hanegem Trofee naar Manon Melis

on

Manon Melis heeft de negende Willem van Hanegem Trofee in ontvangst mogen nemen. De coördinator Vrouwenvoetbal van Feyenoord kreeg deze voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord Vrouwen 1 tegen VV Alkmaar uit handen van technisch directeur Frank Arnesen.

In het seizoen 2017-2018 startte Feyenoord met Manon Melis, onder de vlag van Maatschappelijke Zaken, met meidenvoetbal (O13 en O15). Melis eerst in de rol van medewerker Sport en Gezondheid, tegenwoordig als coördinator Vrouwenvoetbal. Op dit moment is vrouwenvoetbal binnen Europa de snelst groeiende sport en de club zag en ziet hier een enorme potentie. 

Na gesprekken met directie en Feyenoord Academy over de ambities van de club in deze werd besloten om het vrouwenvoetbal per 1 september 2020 volledig onder de Feyenoord Academy te plaatsen, met als doel het instromen naar de Pure Energie Eredivisie Vrouwen met zelf opgeleide spelers. 

Groot compliment
Melis verdient een groot compliment voor haar enthousiasme en tomeloze inzet bij de realisatie hiervan, want vanaf seizoen 2021-2022 neemt Feyenoord Vrouwen 1 deel aan de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Topsportopleiding voor de meiden/vrouwen is inmiddels identiek aan die van de mannen, waarbij de beste spelers de kans krijgen om door te stromen naar Feyenoord Vrouwen 1. 

Als drijvende kracht achter het hele vrouwenvoetbal bij Feyenoord verdient Melis het in de ogen van Willem van Hanegem om de naar hem vernoemde Trofee in 2022 in ontvangst te nemen. Zij kreeg deze voorafgaand aan Feyenoord Vrouwen 1 – VV Alkmaar Vrouwen 1, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, uit handen van technisch directeur Frank Arnesen. 

Geschiedenis
De Willem van Hanegem Trofee is in 2014 in het leven geroepen als bijzonder cadeau voor de zeventigste verjaardag van Feyenoords clubicoon en wordt sindsdien jaarlijks tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond.

Het schitterende bronzen beeld, gevormd naar de welbekende halfhoge schoen die Van Hanegem als speler droeg en waarmee hij Feyenoord zoveel successen bezorgde, ging achtereenvolgens naar Willem van Hanegem zelf, Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland, Jeroen Ibelings, Peggy Calicher en Gerard Meijer. Manon Melisis de negende winnaar.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply