Nieuws

Nederland heeft het zwaar op UEFA-coëfficiëntenlijst

on

Nederland lijkt de strijd om de achtste plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst definitief te verliezen van Oekraïne. In een Europese week, waarin slechts twee thuisploegen een overwinning wisten te behalen, pakte de twee Nederlandse clubs 2,5 punten minder dan de vier overgebleven clubs uit Oekraïne.

Ajax kreeg in eigen huis een pak slaag van Red Bull Salzburg. Zodoende wist alleen AZ met een 0-1 zege op bezoek bij Slovan Liberec uit Tsjechië de Nederlandse eer hoog te houden. De ploeg van Dick Advocaat zal echter nog veel verder moeten geraken in het tweede Europese toernooi om de aanval van Oekraïne op Nederland af te slaan.

De Oost-Europeanen hebben nog vier clubs actief in Europa en drie van deze lijken nog kansen te hebben op het bereiken van de volgende ronde. Shakhtar Donetsk (1-1 bij Viktoria Plzen), Chornomorets Odessa (0-0 tegen Olympique Lyon), Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0 gewonnen van Tottenham Hotspur) hebben allen een goede uitgangspositie. Alleen Dynamo Kiev lijkt zeker van uitschakeling na een 0-2 verlies tegen Valencia.

Mocht Nederland naar de negende plaats op de lijst zakken, heeft dat in eerste instantie nog geen gevolgen voor het aantal Europese tickets. Alleen als nummer tien België dichterbij komt, moet Nederland vrezen voor het verliezen van een startbewijs in de voorronde van de Europa League. Omdat de coëfficiëntenlijst is opgebouwd uit de prestaties van de laatste vijf seizoenen, moet Nederland wel degelijk rekening houden met België.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login