Nieuws

NEC wil maatregelen treffen tegen “wildzitters”

on

NEC wil meer maatregelen om het aantal Feyenoorders dat tussen het thuispubliek zit, terug te dringen. Al jaren weten fans van de Rotterdamse club kaartjes te bemachtigen voor plaatsen in de NEC-vakken. Ook zondag tijdens NEC-Feyenoord, was dat weer het geval. Dat leidde uiteindelijk tot één vechtpartij in het Goffertstadion.
Om hoeveel Feyenoorders het afgelopen zondag precies ging, weet een woordvoerder van NEC, niet. Ze zaten verspreid door het stadion, met een piek in vak A. In dat vak, gelegen naast de uittribune, hield de club extra een deel vrij voor de Feyenoorders. Zo hoefden zij niet tussen de NEC-fans te zitten. Iets wat NEC volgens een zegsman veel geld kost: „Normaal kunnen we deze plaatsen verkopen.”

Ondanks deze maatregel, was er tijdens de wedstrijd een vechtpartij: in vak H ging een aantal mensen op de vuist. Vier Feyenoorders zijn vervolgens verwijderd uit het stadion. Wat er verder met hen gebeurt, is onduidelijk.

Het is volgens een woordvoerder niet te voorkomen dat uitsupporters in de NEC-vakken zitten: „We kunnen bezoekers met een geldig kaartje niet weigeren.” Toch gaat de club zich beraden om het aantal ‘wildzitters’ te verminderen.

Bron: degelderlander.nl

You must be logged in to post a comment Login