Nieuws

NEC bevestigt overstap Te Braak naar Nijmegen

on

N.E.C. heeft Dennis te Braak aangesteld als nieuwe hoofd jeugdopleiding bij de Nijmeegse club. Te Braak komt over van Feyenoord, waar hij de afgelopen twee seizoenen als jeugdtrainer fungeerde. De geboren Doetinchemmer tekende vanmiddag een contract voor de looptijd van twee jaar.

De 46-jarige Te Braak vervulde eerder bij De Graafschap al vier seizoenen de functie van hoofd jeugdopleiding, waarna hij vertrok richting Feyenoord.

”Dennis was de kandidaat die we wilden hebben als opvolger van Iddo Roscher. De werkwijze van onze club, de visie waarop de academie is gebouwd, staat voor ons vast. We zochten iemand die dit fundament verder kan uitbouwen en kan voorzien van nieuwe energie en nieuwe inzichten. In de lange gesprekken die we met Dennis hebben gevoerd bleek dat er direct een klik was op gebied van visie, cultuur en werkwijze. Daarnaast kan Dennis vanuit zijn ervaring, persoonlijke visie en zijn laatste twee jaar bij Feyenoord onze academie weer verrijken met zijn kennis, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

Dennis te Braak: ”Ik heb in dezelfde rol bij De Graafschap gewerkt en mijn twee jaar bij Feyenoord hebben mijn visie nog meer aangescherpt. Samen met mijn collega’s gaan we keihard werken om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd en verhoogd wordt.”

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Aanbevolen voor jou