Nieuws

Napolitaanse restaurant ziet handel in dwalende Feyenoordfans

on

De sjaal aan de parasol maakt het duidelijk: op dit terras aan de Via Partenope met prachtig uitzicht over de baai is de Feyenoordfan van harte welkom. ,,En vanavond kun je hier naar Napoli-Feyenoord op de televisie kijken’’, klinkt het.

Dit Napolitaanse restaurant ziet duidelijk handel in de dwalende Feyenoordfans, die nog niet weten hoe en waar ze de wedstrijd van hun club gaan kijken. De speciale sjaals voor deze eerste uitwedstrijd van Feyenoord in de Champions League worden speciaal gehaald om door te verkopen op het terras. Een tientje per stuk, een mooie deal.

De supporters hangen de sjaal trots om hun nek. Het eerste teken dat ze niet zomaar toeristen zijn, maar voetbalfans. Verder lopen de plukjes supporters door de stad, genietend van het weer, het eten en hun biertje. Een enkeling loopt brutaal de lobby in van het hotel waar Feyenoord slaapt. Het levert een fotootje op met de sterren die vanavond moeten scoren. Anderen zwaaien naar Sofyan Amrabat, die even een luchtje schept op het terras.

Waar deze supporters gaan kijken? Toch naar het stadion? Bij sommigen trekt het om naar het stadion te gaan, ondanks alle waarschuwingen voor aanhoudingen en boetes. ,,You have tickets’’, is de vraag aan de ober. Hoteleigenaren hebben beloofd dat er echt geen problemen zijn.

Maar de meeste anderen, die willen het niet riskeren, hebben vrede met het idee dat ze helemaal naar Napels zijn gereisd om Feyenoord op een televisie te zien. Net als het thuisfront. Een van hen is Gertjan de Baat, die de reis naar Napels als verjaardagscadeau kreeg. Lang twijfelde de Strijenaar of hij zou gaan. ,,Maar ben nu al blij dat ik er ben. Het is een feestje’’, zegt hij kort na zijn lange reis via Milaan naar Napels.

Als het drukker wordt op het terras, wordt de sfeer joliger. Een groep hardlopers krijgt een luid applaus. Een muzikant krijgt geld ‘voor zangles’. En wat vanavond brengt? ,,We zullen alleen juichen als het team het veld op komt. En als er nieuw bier op tafel komt.’’ Ze proberen de ober te verleiden tot een goede deal: ,,Bij elke goal van Napoli krijgen we een rondje, ok?’’

Bron: Ad.nl

Foto: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login