Nieuws

Nagenoeg geen uitsupporters bij strijd om Johan Cruijff Schaal

on

Het uitvak bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse op 5 augustus in De Kuip zal nagenoeg leeg zijn.

.

De Supportersvereniging Vitesse (SV) gaat geen buskaarten verkopen voor de verplichte buscombi. ,,Wel zullen we het uitvak claimen en met één bus naar Rotterdam reizen met slechts een paar supporters. We willen zo een duidelijk en krachtig protest maken”, meldde de supportersvereniging.

.

De KNVB heeft de opzet van de Johan Cruijff Schaal veranderd. Zo zal de landskampioen thuis spelen en niet zoals voorheen in de Amsterdam ArenA. De voetbalbond heeft 1200 kaarten beschikbaar gesteld voor Vitesse. De Arnhemmers zijn het niet eens met die verdeling en willen veel meer kaarten. Vanwege gebrek aan mankracht staat de Rotterdamse politie echter niet meer ‘uitfans’ toe.

.

,,We gaan binnenkort kijken of er voor volgend jaar meer aanpassingen mogelijk zijn”, zei interim-directeur Jean-Paul Decossaux van de KNVB eerder. ,,Het zou mooi zijn als er voortaan 3000 tot 5000 fans van de bezoekende club bij kunnen zijn.”

.

De Vitesse-supporters wilden voor deze editie al minstens 4000 entreebewijzen. Volgens de SV zou de KNVB nog hebben aangeboden om het uitvak te verruimen naar 2500 plaatsen maar dat is niet voldoende voor de supportersvereniging. ,,Het beperkte aantal kaarten is het resultaat van een gigantisch knullig aangelopen haastklus”, aldus de SV.

.

Vandaag riepen spelers en staf van Vitesse de supporters nog op om toch af te reizen naar Rotterdam. ,,We hebben nu anders besloten. We zijn geschoffeerd en oneerlijk behandeld door de KNVB”, motiveert de Arnhemse supportersvereniging het besluit.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login