Nieuws

“Naam Martins Indi wordt wel eens genoemd bij Ac Milan”

on

AC Milan is voor altijd verbonden aan Nederlanders. Het trio Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit maakte naam bij de Italiaanse club, terwijl ook Clarence Seedorf voor altijd in de harten van de fans is opgenomen. Nu zijn Urby Emanuelson en Nigel de Jong actief bij de rood-zwarte brigade, maar nieuw Nederlands bloed is niet uitgesloten.

“Milan blijft Milan, al is het niet meer het topteam dat het was”, zegt De Jong tegenover NUsport. “Ik keek als klein jongetje naar de Serie A. Naar de Nederlanders. Daar hebben ze het nog steeds over. Logisch, het was de succesvolste tijd ooit.”

Emanuelson heeft ook al gezien dat er een duidelijke link is met Nederland bij AC Milan. “Die band met Nederlandse spelers zal nooit verdwijnen, denk ik. Martins Indi en Strootman zijn namen die hier weleens vallen. Ik was ook meteen verkocht toen ik hoorde dat Milan interesse had.”

Waar de keuze van Emanuelson te begrijpen was, keken mensen raar op toen De Jong de overstap maakte van Manchester City naar Milan. “Ik had het naar mijn zin bij City, kon daar ook blijven. Maar er was een kans dat ik minder zou spelen. Al weet je dat nooit. Ze draaien nu wat minder, dus wie weet had ik toch veel gespeeld. Maar het gevoel dat ik bij Milan kreeg, was goed en warm. Ze wilden me heel graag hebben. Het is toch AC Milan. Daar zeg je geen ‘nee’ tegen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login