Nieuws

Na winterstop nog maar 90 minuten parkeren op de Veranda

on

Het Algemeen Dagblad meldt dat na de winterstop tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord een nieuw parkeerregime op de Veranda gaat gelden.

Auto’s mogen per januari dan nog maar 90 minuten staan in het Rotterdamse wijkje naast de Kuip. De proef met parkeerduurbeperking duurt drie maanden.

Het AD op hun site: Bewoners op de Veranda klagen al jaren over de parkeerproblemen tijdens wedstrijden en evenementen in het stadion. Ze kunnen hun eigen wagen niet kwijt, laat staan dat bezoek kan parkeren.

De parkeerduurbeperking, die alleen geldt tijdens wedstrijden, moet lucht bieden. Volgens verkeersplanoloog Rene Hogerheijde, adviseur van de gemeente Rotterdam, scheelt de maatregel op wedstrijddagen 300 tot 400 auto’s in de buurt. We hopen juist dat supporters een andere vorm van vervoer overwegen.”

Voor de proef is bewust gekozen voor een maximale parkeertermijn van 90 minuten. Het is precies de duur van een voetbalwedstrijd, maar dan zonder de rust. Net te kort om de hele wedstrijd uit te zien dus. ,,En je kunt niet in het stadion met je mobieltje de parkeertijd verlengen, want dat wordt onmogelijk gemaakt.”

Het AD sluit af met: “Er wordt nog nader bekeken hoe horecaondernemers en bioscoop Pathé tegemoet worden gekomen, want hun klanten hebben niet genoeg aan 90 minuten parkeertijd.  ,,We denken na over oplossingen, bijvoorbeeld het tijdelijk privatiseren van parkeerpleintjes waar  dan alleen de klanten van lokale ondernemers mogen staan.”

De parkeerduurbeperking geldt niet voor bewoners en hun bezoekers.

You must be logged in to post a comment Login