Feyenoordinbeeld

‘N.E.C. is bezig transfer zoon Henrik Larsson af te ronden’

on

NEC is bezig zijn eerste transfer van deze winter af te ronden. De Nijmeegse club wil de Zweedse aanvaller Jordan Larsson vastleggen. Dat bevestigen meerdere bronnen van De Gelderlander.Jordan Larsson is de zoon van Henrik Larsson, die eind vorige eeuw furore maakte bij Feyenoord.

.

Aangevallen

Hij is 19 jaar oud en komt over van Helsingborgs IF, waar zijn vader tot voor kort hoofdtrainer was. Met die club degradeerden vader en zoon eind november uit de hoogste klasse van het Zweedse voetbal. Na de beslissende wedstrijd werd Jordan Larsson op het veld aangevallen door hooligans van zijn eigen club, die hem het shirt uittrokken. Enkele dagen later leverde Henrik Larsson zijn contract in.

.

Barcelona

Larsson is geboren in Barcelona, toen zijn vader daar bij FC Barcelona voetbalde. Jordan Larsson speelde in de jeugdopleiding van Barcelona, voordat hij in 2012 overstapte naar de kleine Zweedse club Högaborgs BK. Na 43 competitiewedstrijden en 12 goals werd hij ingelijfd door Helsingborgs IF. Voor die club scoorde hij 8 keer in 49 partijen. Jordan Larsson speelde jeugdinterlands voor Zweden Onder 17, Onder 19 en Onder 21.

.

Edwin de Kruijff, de technisch manager van NEC, wilde de komst van Larsson donderdag niet bevestigen. „Ik ga niet in op geruchten”, liet hij weten.

.

Bron: DeGelderlander.nl

Foto:  www.fotbolldirekt.se

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login