Nieuws

Mulder kan niet kiezen tussen Pellè en Guidetti

on

Erwin Mulder vindt het onmogelijk om tussen John Guidetti en Graziano Pellè te kiezen. De doelman van Feyenoord vindt beide aanvallers namelijk anders, zo vertelde hij woensdag in Voetbal International.

“Twee jaar achter elkaar een goede spits: eerst John Guidetti en nu Graziano Pellè”, begon Mulder. “Ik ga niet kiezen tussen de twee, dat is onmogelijk. Guidetti was een fenomeen. Vanaf het moment dat hij voor de eerste keer de kleedkamer binnenstapte, gaf hij ons het gevoel dat we niet konden verliezen. Hoe hij deed, hoe hij motiveerde, dat had ik nog nooit meegemaakt.”

“Pellè is anders, rustiger. Hij ligt goed in de groep, maar is in de kleedkamer minder nadrukkelijk aanwezig. Op het veld wél. Hij is sterk, een echt aanspeelpunt, enorm balvast en maakt schitterende goals. Hoe kán ik een keuze maken tussen die twee? Ze hebben alle twee vaak op me geschoten tijdens afwerkoefeningen op de training en ik lieg niet als ik zeg dat ze allebei even hard en zuiver schieten. Het is bijna een voorrecht met zulke aanvallers te mogen spelen. De hele ploeg profiteert.”

Mulder denkt dat zijn ploeg kampioen zou kunnen worden, als zijn ploeg zo doorgaat. “De organisatie is bij ons altijd in orde door dat de veldbezetting goed is. Daardoor krijgen we bijna geen doelpunten tegen. Als je dan voorin een spits hebt die ze er makkelijk in schopt, speel je ineens in een team dat heel moeilijk te verslaan. Als we dat kunnen volhouden tot het einde van het seizoen, doen we ook tot het einde van het seizoen mee om het kampioenschap. Ik zeg niet dat we het gaan worden, want we zijn ook helemaal niet de belangrijkste kandidaat, maar het is op zeker geen toeval dat we nu staan waar we staan, drie punten van de koplopers.”

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login