Nieuws

Mulder is klaar voor terugkeer in Feyenoord 1

on

Erwin Mulder keepte op 2 september in het Gelredome van Vitesse zijn laatste competitiewedstrijd voor Feyenoord. Maandag volgde zijn rentree, onder de lat bij Jong Feyenoord/Excelsior in de kleine klassieker tegen Ajax.

De 23-jarige doelman is klaar voor een terugkeer in de hoofdmacht van Feyenoord.

Dat was ongetwijfeld wennen, na een afwezigheid van drie maanden weer onder de lat?
,,Ik ben er lang uit geweest. Die voetblessure zou een tijdje gaan duren, maar het was lastig in te schatten hoe lang precies, dat verschilt per speler. Gelukkig stond ik er maandag weer in Amsterdam tegen Jong Ajax. Het voelde prima. We wonnen met 0-2, ik hield de nul en had geen last van mijn blessure.”

Dan staat een rentree onder de lat bij de hoofdmacht voor de deur. Misschien zondag al in Breda tegen NAC?
,Dat maakt de trainer uit. Ik wil niets liever dan zo snel mogelijk weer spelen. Er zijn dit kalenderjaar nog drie competitiewedstrijden en een bekerduel. Maar eerlijk gezegd ga ik er vanuit dat ik maandag nog eenmaal in het tweede elftal speel om ritme op te doen.”

Kostas Lamprou heeft het goed gedaan. Maar jij was de eerste doelman.
,,Kostas deed het goed. Er waren ook mindere momenten, maar dat hoort bij jonge keepers. Ik was inderdaad de eerste doelman van Feyenoord en ga er ook vanuit dat ik dat weer zal worden. Het is anders dan in het verleden. Dan stond ik onder de lat, raakte geblesseerd en was plotseling derde keeper.”

Drie maanden toekijken is niet niks. Heb je moeilijke momenten meegemaakt?
,,Natuurlijk. Ik wilde trainen en spelen, maar moest geduldig zijn. Ik ben de medische staf erg dankbaar. Iedereen heeft er alles aan gedaan om mij zo snel mogelijk terug te brengen. Ik heb zelfs zuurstoftherapie gehad. Dat is lastig om precies uit te leggen, maar het heeft het herstel weer bevorderd.”

You must be logged in to post a comment Login