Nieuws

Mulder: “Blij dat ik weer kan spelen en belangrijk kan zijn”

on

Ronald Koeman heeft het volste vertrouwen in doelman Erwin Mulder. Na zijn blessure keerde Mulder dan ook weer terug onder de lat. Mulder zelf is blij dat hij zondag in het duel met ADO Den Haag (3-2 winst) zijn rentree voor Feyenoord heeft kunnen maken. De doelman van de Rotterdammers droeg met een knappe redding bij aan de winst.

“Kostas Lamprou heeft het goed gedaan, maar natuurlijk ben ik blij dat ik weer kan spelen en belangrijk kan zijn”, tekende Voetbal International op uit de mond van de sluitpost. “Dat schot vlak voor tijd zo pareren, geeft een goed gevoel. Die bal was hard, maar kwam slechts een half metertje naast me.”

“Het is altijd wennen als je zo lang eruit bent geweest, maar tot nervositeit heeft het bij mij niet geleid”, vervolgde de doelverdediger. “Zodra je de eerste bal hebt gepakt, gaat alles vanzelf.”

Koeman is ook zeer tevreden over de manier waarop Graziano Pellè zich in het duel met ADO staande hield. “Den Haag had verdedigers die de duels wel aandurfden, dus dan krijg je veel strijd”, vertelde de oud-voetballer. “Ik vind dat Graziano zich daarin keurig gedraagt. Hij is hard, maar fair. Hij deelt zelf ook uit en is erg slim. Als je ziet hoeveel tikken hij kreeg in het begin van wedstrijden, is dat best veel. Hij zeurt er echter nooit over. Hij was met een goal en een afgedwongen penalty wederom heel belangrijk voor ons.

Met Graziano Pellè en ook Lex Immers zijn we fysiek sterker dan vorig jaar, aan de zijkanten zijn we met Ruben Schaken en Jean-Paul Boëtius altijd gevaarlijk en achterin geven we over het algemeen weinig weg. Koppel dat aan een fantastische wedstrijdinstelling en ik kan niet anders dan tevreden zijn.

Pellè zelf vindt dat hij tegen ADO eerlijk heeft gespeeld. “Als spits krijg je schoppen, daarmee leer je leven. Een penalty is echter een penalty en ik werd echt geduwd. Mij beschuldigen van theater is dan ook niet fair.”

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login