Feyenoordinbeeld

Mourinho: ‘Ik kies voor de beste spelers’

on

José Mourinho wil morgen in de eerste groepswedstrijd van de Europa League een sterke start maken. De manager van Manchester United neemt de Europa League wel degelijk serieus, hoewel hij uiteraard veel liever in de Champions League had gespeeld.

.

,,Ik zal eerlijk zijn. Dit is niet de competitie die de club wil, die ik wil en die de spelers willen. De Europa League is nu eenmaal niet de grote droom van grote spelers. Maar we zitten er wel in, dat is de realiteit en we moeten motivatie halen uit de competitie waarin we zitten”, zei de Portugees vandaag in De Kuip, waar hij met zijn ploeg donderdag tegen Feyenoord speelt.

.

Mourinho heeft Wayne Rooney, Luke Shaw en Antonio Valencia thuisgelaten, maar zijn andere sterren nam hij wel allemaal mee naar Rotterdam. ,,Ik kan de jonge gasten natuurlijk een kans geven tegen Feyenoord. Maar daarmee zou ik de verkeerde boodschap afgeven. ManUnited is een grote club, waarvoor de komende wedstrijd altijd belangrijk is. Dat moeten de spelers zich realiseren. Als je niet de goede motivatie en houding hebt, heb je de wedstrijd al verloren voor die begonnen is.”

.
‘Kies voor de beste spelers’

De Portugees verwees naar de pijnlijke nederlaag onder zijn voorganger Louis van Gaal in de knock-outfase van de Europa League bij de Deense club FC Midtjylland. ,,De spelers zijn dat misschien vergeten, maar de fans niet. We mogen nooit meer zo een wedstrijd ingaan.”

.

De kans is daarom groot dat sterren als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic donderdag ‘gewoon’ in actie komen. Voor Timothy Fosu-Mensah en Memphis Depay lonkt volgens Mourinho nu niet ineens speeltijd omdat ze weer even in eigen land voetballen. ,,Nee, zo gevoelig ben ik niet. Ik kies voor de spelers die met elkaar de grootste kans hebben om te winnen.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login