Nieuws

Moulijn-kunstwerk in de race als ontwerp voor spoorwegtunnel

on

Een kunstwerk voor Feyenoord-legende Coen Moulijn is in de race als nieuw ontwerp voor ‘Het Muizengaatje’, een spoorwegtunnel in Rotterdam-Noord. Als belangrijke en drukke verkeersverbinding is het voor de betrokken deelgemeentes Noord en Hillegersberg-Schiebroek belangrijk dat deze plaats de sfeer uitademt die past bij de omgeving. Daarom hebben zij twee studententeams de opdracht gegeven om een nieuw ontwerp te ontwikkelen. Burgers hebben de mogelijkheid om te stemmen op de ontwerpen.

Supurb is een van de twee teams dat een conceptplan heeft ontwikkeld. In hun ontwerp wordt een van de zijdes van de spoorwegtunnel, de kant van deelgemeente Noord, voorzien van een kunstwerk voor Coen Moulijn. De oud-voetballer groeide op in het Oude Noorden, waar hij naar eigen zeggen een zeer belangrijke periode in zijn leven doormaakte.

In 2011 is Moulijn overleden, maar hij zal nooit vergeten worden en altijd een zeer belangrijke plaats innemen in de harten van veel Rotterdammers. Met name in het Oude Noorden waar Moulijn opgroeide is men trots dat zo’n belangrijk persoon met een vriendelijk en bescheiden karakter afkomstig is uit hun buurt, zo licht Supurb hun keuze voor het ontwerp voor Moulijn toe. Ook Moulijn zelf vertelde met trots over zijn afkomst. ‘Uiteindelijk kom ik uit het Oude Noorden. Dat moet je nooit vergeten’, liet hij in 1982 optekenen in een interview over zijn jeugd. Dat citaat is prominent verwerkt in het ontwerp van Supurb.

Meer informatie over het ontwerp met daarop het kunstwerk voor Coen Moulijn is hier te vinden. Stemmen op het ontwerp (ontwerp 1) kan via http://www.duomarketresearch.nl/muizengaatje/.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login